Codul galben de ninsori si viscol se prelungeste pana luni

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 14:28
2384 citiri
Codul galben de ninsori si viscol se prelungeste pana luni

Meteorologii au prelungit pana luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei si viscol pentru Bucuresti si 29 de judete din jumatatea de est a tarii.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in noaptea de duminica spre luni si in prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitatii in jumatatea de est a tarii si izolat se vor acumula cantitati de peste 25 de litri pe metru patrat.

In acest interval ninge la munte, in estul si sud-estul Transilvaniei, in cea mai mare parte a Munteniei si Moldovei si in sud-estul Olteniei, iar in Dobrogea predomina ploile. In sud-estul teritoriului vor fi conditii de polei.

Vantul va avea intensificari, iar in Muntenia, sudul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura va viscoli ninsoarea.

Avertizarea este valabila de duminica, ora 20.00, pana luni, la ora 11.00, in Bucuresti si judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Galati, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani si partial in Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu si Valcea.

Totodata, duminica, pana la ora 20.00 este cod galben de ninsori, ploi abundente, polei si intensificari de vant, in aproape toata tara, cu exceptia Bucurestiului si judetelor Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Ilfov, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

Potrivit acestei avertizari, duminica vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor, sub forma de ninsoare in Banat, Crisana, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si in zona montana, mixte in Transilvania si in sudul Moldovei si ploi in Dobrogea, nordul si estul Munteniei.

In aceste zone, cantitatile de precipitatii vor depasi 25 - 30 de litri pe metru patrat in Carpatii Orientali si in estul teritoriului. Vantul va avea intensificari temporare, iar in zona de munte si in sud-vest va viscoli ninsoarea.

#cod galben ninsoare, #cod galben viscol, #prelungire cod galben , #Stiri Lifestyle