Condamnati la infractiune. Adevarul despre lumea tenebroasa a puscariilor romanesti

Luni, 24 Martie 2014, ora 10:47
1050 citiri
Condamnati la infractiune. Adevarul despre lumea tenebroasa a puscariilor romanesti

Cladiri vechi si insalubre, unele care, precum Jilava, ar trebui dezafectate, personal putin, prost platit, excedat de munca si frustrat, uneori abuzuri, o mentalitate generala care vrea conditii cat mai proaste pentru detinut. Acestea ar fi principalele probleme ale inchisorilor romanesti, dupa cum le descrie fostul subsecretar de stat din Ministerul Justitiei, care a coordonat sistemul penitenciar din Romania, Petronel Dobrica.

Dar cea mai mare problema nu este in penitenciar, a explicat intr-un interviul acordat Ziare.com Petronel Dobrica. Ea consta in faptul ca pentru imensa majoritate a detinutilor, nonviolenti si care comit infractiuni de subzistenta, nu exista nicio sansa reala de reintegrare. De aceea rata recidivei si este foarte mare: 60%.

Partea cea mai rea este in cazul infractorilor minori. Fostul subsecretar de stat a relatat doua cazuri cutemuratoare: "Asa ne masuram pana la urma gradul de civilizare ca societate".

Exista insa si parti bune, una dintre ele se ...citeste mai departe despre "Condamnati la infractiune. Adevarul despre lumea tenebroasa a puscariilor romanesti Interviu" pe Ziare.com

#penitnenciar detinuti, #conditii de detentie, #Jilava Rahova, #infractori minori , #Stiri Lifestyle