Copilul-minune al muzicii: Opera unei fetite de 11 ani a avut un succes rasunator la Viena

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 22:01
1859 citiri
Copilul-minune al muzicii: Opera unei fetite de 11 ani a avut un succes rasunator la Viena

La finalul operei "Cenusareasa", care a avut premiera in aceasta saptamana la Viena, multimea s-a ridicat in picioare, iar sala s-a umplut de aplauze. Alma Deutscher, cea care i-a cucerit pe iubitorii muzicii clasice cu talentul ei, nu este ca alti compozitori.

In pauzele din timpul repetitiilor obisnuieste sa sara coarda. Alma spune ca aceasta este sursa ei de inspiratie. Are doar 11 ani si este numita noul copil-minune al muzicii clasice din Viena, fiind comparata de unii cu Wolfgang Amadeus Mozart, scrie BBC.

Pentru spectacolul de doua ore si jumatate in limba germana sustinut cu casa inchisa la teatrul Casino Baumgarten, Alma a reimaginat povestea Cenusaresei. A facut si ea parte din spectacolul desfasurat sub bagheta diriorului Zubin Mehta. Alma a cantat la pian si acompaniat-o pe Cenusareasa la vioara.

"Multe dintre melodiile si temele pentru aceasta opera au venit in timp ce saream coarda. Imi iau coarda la repetitii si sar cu ea in pauze", spune Alma.

Creativitatea ...citeste mai departe despre "Copilul-minune al muzicii: Opera unei fetite de 11 ani a avut un succes rasunator la Viena" pe Ziare.com

#Alma Deutscher opera Cenusareasa , #Stiri Lifestyle