Criza bate filmul: Un teatru din Spania a inlocuit biletele cu morcovii

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 14:25
1904 citiri
Criza bate filmul: Un teatru din Spania a inlocuit biletele cu morcovii

Unul din teatrele din Spania a gasit o forma originala de protest fata de majorarea TVA-ului in domeniul culturii. Teatrul din Bescano, Catalonia si trupa PocaCosa Teatro au gasit se pare solutia: au inlocuit biletele cu legatura de morcovi.

Oamenii de arta avertizeaza ca o crestere a TVA-ului cu 21% va conduce la o scumpire a biletelor de teatru in conditiile in care capacitatea de cumparare a populatiei si asa este foarte scazuta, relateaza La Vanguardia, citat de Agerpres.

Teatrul din Bescano (Girona, Catalonia) si trupa PocaCosa Teatro au gasit se pare solutia: au inlocuit biletele cu legatura de morcovi. Astfel, la intrarea in sala de teatru, spectatorii nu mai prezinta bilete, ci legatura de morcovi pe care trebuie sa o cumpere din fata cladirii institutiei la un pret acceptabil.

"Ne place imaginea care se afla in spatele acestei rezolvari: agricultorul ademeneste magarul cu morcovi. In cazul dat, magarul este reprezentat de TVA-ul de 21%, iar morcovul este TVA-ul de 4% pentru care pledam noi", declara directorul teatrului si de programe Quim Marce.

Initiativa a suscitat un interes enorm. Ideea artistilor a fost sustinuta de primarul din Bescano, toate cele 350 de locuri din teatru sunt permanent ocupate, iar pe usa institutiei la fiecare spectacol atarna afisul:" Morcovii s-au terminat".

#bilete teatru morcovi, #bilete teatru Spania, #bilete teatru morcovi Spania , #Stiri Lifestyle