Cure de slabire periculoas ale celebritatilor: avertizarea specialistilor privind dietele urmate de Madonna si Jennifer Lopez

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 14:00
1121 citiri
Cure de slabire periculoas ale celebritatilor: avertizarea specialistilor privind dietele urmate de Madonna si Jennifer Lopez

Dieta cu aer, dieta biotica, dieta fara gluten, dieta pe baza de alcool si dieta Dukan sunt cele cinci cure de slabire ciudate urmate de celebritati si pe care Asociatia dieteticienilor britanici (BDA) le considera periculoase pentru sanatate.

Dieta cu aer sau respirationista, care presupune inlocuirea alimentelor cu aer si cu lumina soarelui, a fost urmata, printre altii, de Michelle Pfeiffer si Madonna. Michelle Pfeiffer a declarat ca a urmat dieta respirationista in perioada in care a facut parte din secta cu acelasi nume, la inceputurile carierei sale la Hollywood, conform dailymail.co.uk.

Asociatia dieteticienilor britanici (BDA) avertizeaza ca acest tip de dieta nu ar trebui urmata sub nicio forma, dat fiind ca nu exista nicio dovada care sa indice faptul ca oamenii se pot hrani cu oxigen si cu lumina soarelui.

Pe locul al doilea in lista se afla dieta biotica, ce promoveaza scaderea nivelului de grasimi prin modificarea echilibrului hormonal.

Aceasta dieta asociaza acumularea de grasimi in diferite parti ale corpului cu sase tipuri de hormoni - promotorii sai sustinand ca, pentru a slabi, oamenii trebuie sa consume doar anumite alimente care influenteaza hormonii responsabili cu depunerea tesutului adipos.

Nutritionistii britanici sustin ca acest tip de dieta este o "pseudostiinta", care pune in pericol sanatatea prin recomandarea fara discernamant a suplimentelor alimentare.

Dieta fara gluten, care este urmata de Gwyneth Paltrow, presupune renuntarea la alimente cu continut de gluten - o proteina regasita in grau, orz si ovaz.

Nutritionistii afirma, pe de alta parte, ca nu exista nicio dovada care sa sugereze ca un consum redus de gluten determina pierderea in greutate, acest fenomen fiind cauzat mai degraba de renuntarea la prajituri si biscuiti cu continut ridicat de calorii.

Dieta pe baza de alcool este o cura de slabire preferata indeosebi de top-modele si se bazeaza pe un consum redus de alimente in timpul saptamanii - ceea ce inseamna in majoritatea cazurilor faptul de a sari peste mese -, in ideea ca numarul necesar de calorii poate fi asigurat de consumul excesiv de alcool din weekend. Aceasta dieta cauzeaza o tulburare alimentara grava, denumita alcoorexie.

Expertii britanici sustin ca urmarea unei diete bazate exclusiv pe alimente sarace in calorii este o "nebunie", deoarece organismul nu beneficiaza astfel de vitaminele si de substantele minerale necesare sanatatii.

Dieta Dukan, denumita astfel dupa nutritionistul francez Pierre Dukan, care a promovat-o, a fost considerata cea mai periculoasa dintre cele urmate de celebritati in anii 2010, 2011 si 2012.

Dieta, care garanteaza o scadere brusca in greutate, se bazeaza pe consumul alimentelor bogate in proteine si a celor sarace in carbohidrati.

Nutritionistii britanici sustin ca dieta, care a fost urmata de Carole Middleton - mama lui Kate Middleton - si de Jennifer Lopez, poate determina scaderea nivelului de energie, constipatie si respiratie urat mirositoare.

"Cand oamenii au nevoie de sfaturi medicale, se duc la medicul de familie, iar daca ii dor dintii, merg la dentist, dar unii oameni sunt dispusi sa creada orice si pe oricine cand vine vorba despre nutritie, alimente si dieta", a afirmat Sian Porter, nutritionist si purtator de cuvant al BDA.

"Poate ca nu suna foarte tentant, dar adevarul este ca, daca doriti sa slabiti, faceti acest lucru pe baza unei alimentatii echilibrate, fiti atenti la marimea portiilor si faceti miscare", recomanda Sian Porter.

#cura slabire , #Stiri Lifestyle