De ce minte copilul? Interviu cu un psihoterapeut

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 07:41
1594 citiri
De ce minte copilul? Interviu cu un psihoterapeut
Foto: Facebook/Sinziana Burcea

Prima minciuna sau fabulatie a celui mic e, fara indoiala, un moment unic. Trezeste reactii dintre cele mai diverse, in functie de parinte: de la amuzament si hohote de ras, pana la o spranceana ridicata, gest care tradeaza grija acestuia si incercarea gasirii unei motivatii din spatele acestui tip de comportament.

Ce sta insa cu adevarat in spatele unei minciuni "nevinovate" ne-a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com Sanziana Burcea, psiholog clinician principal si psihoterapeut adlerian.

Vine un moment cand cel mic incepe sa minta, sa fabuleze, si parintii nu stiu cum sa reactioneze. Cand apare, de regula, prima minciuna?

Sinceritatea ar putea fi considerata o valoare indispensabila oricarei familii. Niciun parinte nu isi doreste sa fie mintit, pentru ca este greu sa nu ne simtim tradati, atunci cand am decoperit ca suntem mintiti de propriul copil. Cresterea unor copii sinceri, demni de incredere reprezinta o provocare mult mai mare pentru noi, ca parinti actuali, ...citeste mai departe despre "De ce minte copilul? Interviu cu un psihoterapeut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#semne autism, #simptome autism psiholog, #copii minciuni varsta, #copii explicatie minciuni, #de ce mint copiii psiholog , #Stiri Lifestyle