Diferenta uriasa intre bogatii si saracii din Marea Britanie

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 08:39
2046 citiri
Diferenta uriasa intre bogatii si saracii din Marea Britanie

Cei mai bogati 10% dintre britanici sunt de 850 de ori mai avuti decat cei mai saraci 10%, potrivit unui raport al Oficiului National de Statistica din Marea Britanie, preluat de publicatia The Guardian.

Familiile britanice aflate in a doua jumatate a clasamentului bunastarii au la dispozitie numerar, proprietati si pensii echivalente cu doar 4.400 de lire sterline, fata de 1,2 milioane de lire sterline in cazul primelor 10%, studiul scotand in evidenta inegalitatile mari existente in Marea Britanie.

Potrivit raportului, cele mai sarace 50% dintre gospodariile britanice au accest imediat la numerar in valoare de 400 de lire sterline, comparativ cu 123.200 de lire in cazul celor mai bogate 10% dintre familii.

Familiile bogate se afla mai ales in Londra si sudul Angliei, iar probabilitatea de a fi conduse de o persoana cu studii superioare este de trei ori mai mare decat in cazul celor din a doua jumatate a spectrului bunastarii.

Cel mai mare decalaj intre bogati si saraci nu este in privinta proprietatilor, ci al pensiilor. Oficiul de Statistica a constat ca cei mai bogati 10% dintre britanici detin proprietati cu o valoare medie de 340.000 de lire si au constituit economii pentru pensii de 742.000 de lire.

Cele mai sarace 50% dintre gospodarii nu au proprietati imobiliare, iar economiile pentru pensii sunt in medie de numai 4.000 de lire.

Cercetarea este prima intr-o serie de studii referitoare la bunastarea diferitelor categorii sociale, a precizat institutia.

Ministrul de Finante George Osborne urmeaza sa anunte o noua reducere a facilitatilor fiscale acordate bogatilor pentru contributiile la fondurile de pensii, urmand ca veniturile bugetare sa creasca cu pana la 2 miliarde de lire.

Raportul evalueaza averea cumulata a britanicilor, incluzand pensiile, proprietatile si economiile, la 10.300 miliarde de lire. Cei mai saraci 50% detin sub o zecime din aceasta avere, fata de 43,8% in cazul celor mai bogati 10%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bogati britanici, #milionari Marea Britanie, #cei mai bogati britanici , #Stiri Lifestyle