Doar 18% din adultii americani mai fumeaza

Marti, 18 Iunie 2013, ora 11:56
1345 citiri
Doar 18% din adultii americani mai fumeaza

Numarul adultilor care fumeaza in SUA este scadere, ajungand la un nivel de 18% din total, potrivit unui raport realizat de Centrul national pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC).

Anul trecut, aproximativ 18% dintre adultii americani s-au descris ca fiind fumatori activi. Proportia fumatorilor in SUA a scazut in general in ultimele decenii, dar s-a stabilizat la aproximativ 20-21% timp de aproximativ sapte ani, pana in anul 2010. In anul 2011, rata s-a redus la 19%, relateaza Associated Press.

Pe baza analizei datelor din 2012, oficiali din domeniul sanatatii nu ajuns inca la o concluzie in legatura cu motivul acestei scaderi, a anuntat un purtator de cuvant al CDC.

In ceea ce priveste stagnarea proportiei fumatorilor, CDC a lansat in 2012 cea mai agresiva campanie de publicitate impotriva fumatului.

Raportul CDC face parte dintr-un studiu realizat pe aproximativ 35.000 de adulti americani. Fumatorii activi au fost identificati intre cei care au afirmat ca au fumat mai mult de 100 de tigari in viata lor si acum fumeaza in fiecare zi sau la cateva zile. Procentajul fumatorilor a fost de numai 9% in randul persoanelor cu varste de cel putin 65 de ani si de aproximativ 20% pentru adultii mai tineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fumat adulti SUA, #masuri antifumat, #campanii impotriva fumatului , #Stiri Lifestyle