Expozitia dedicata "Memorialului Revolutiei - Timisoara, decembrie 1989", vernisata la Venetia

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 12:17
1800 citiri
Expozitia dedicata "Memorialului Revolutiei - Timisoara, decembrie 1989", vernisata la Venetia

Expozitia dedicata "Memorialului Revolutiei - Timisoara, decembrie 1989", care prezinta zeci de fotografii alb-negru, va fi vernisata vineri, la Mica Galerie a Institutului Cultural Roman de la Venetia (IRCUU), informeaza institutia.

La eveniment vor lua cuvantul Viorica Balteanu, profesoara de limba, literatura si civilizatie italiana la Universitatea Politehnica Timisoara, si Gino Rado, presedintele Asociatiei "Memorialul Revolutiei - Timisoara, decembrie 1989".

Expozitia isi propune redescoperirea adevarurilor istorice cu privire la evenimente timisorene, din rastimpul 15-22 decembrie 1989, care au condus la rasturnarea regimului comunist in Romania.

"Noi spunem adevaruri - multe amare, insa dovedite stiintific prin osardia unor istorici onesti - despre evenimente tragice petrecute in Expozitia dedicata "Memorialului Revolutiei - Timisoara, decembrie 1989", vernisata la VenetiaRomania, intamplari de care ne desparte un sfert de secol. E mult? E putin?", a declarat Viorica Balteanu, coorganizatoare a expozitiei.

Panourile cuprind evenimentele internationale ale anului 1989 care au determinat schimbari politice radicale in Europa Centrala si de Est, respectiv in Timisoara in decembrie '89, alaturi de zeci de fotografii alb-negru reprezentand evenimentele din acest oras.

Cu ocazia vernisajului expozitiei vor fi prezentate doua filme documentare: unul dedicat Revolutiei din 1989 la Timisoara, "Noi nu murim!" - realizat in alb-negru de autori profesionisti si amatori, respectiv, "Timisoara - ieri e oggi" - un documentar in culori, realizat de regizorul de televiziune Victor Popa.

Expozitia va ramane deschisa publicului pana pe data de 24 ianuarie, in Mica Galerie a IRCCU Venetia. Intrarea este libera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Memorialul Revolutiei Timisoara, #expozitie revolutie Timisoara , #Stiri Lifestyle