Expozitie de costum popular romanesc, la Roma

Marti, 24 Iunie 2014, ora 11:00
3356 citiri
Expozitie de costum popular romanesc, la Roma

Expozitia de costum popular romanesc "Magia culorii in arta traditionala romaneasca", proiect in cadrul "Festivalului International al Tinerelor Talente Romanesti-Propatria'', editia a IV-a, va fi organizata in perioada 24 iunie - 30 iulie, la Roma, in Italia, de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".

Potrivit unui comunicat al institutiei de cultura remis luni AGERPRES, expozitia va fi gazduita si vernisata la Muzeul National de Arta si Traditii Populare din Roma, Piazza Del Campidoglio.

"Costumele traditionale expuse de muzeul nostru in una din cele doua sali ale Muzeului National de Arta si Traditii Populare din Roma fac parte din colectiile de port popular, valorificand astfel cercetarile intreprinse de-a lungul timpului in diverse zone etnografice din Romania", se arata in comunicatul citat.

Organizatorii festivalului - Ministerul Afacerilor Externe, Muzeul National de Arta si Traditii Populare din Roma si Asociatia Culturala Romano - Italiana Propatria - isi propun prin expozitia organizata de Muzeul Satului sa marcheze si Ziua Universala a Iei.

In cadrul evenimentului, alaturi de Muzeul National al Satului ''Dimitrie Gusti'', au mai fost invitati si Muzeul Graniceresc din Nasaud, artista Silvia Toth si Cabli Funart Romania.

#costum popular romanesc, #expozitie costum popular Roma , #Stiri Lifestyle