O "minune" a naturii, sursa de inspiratie pentru artisti, muzicieni, scriitori celebri

Luni, 14 Iulie 2014, ora 16:30
1436 citiri
O "minune" a naturii, sursa de inspiratie pentru artisti, muzicieni, scriitori celebri
Foto: Slate

Pestera lui Fingal, situata pe pustia insula scotiana Staffa, este o caverna marina de 82 de metri adancime si 22 de metri inaltime, sustinuta de coloane din bazalt, perfect hexagonale.

Este un monument al naturii despre care s-ar putea crede ca provine dintr-un roman fantastic, reprezentat, de exemplu, in filmul american SF "The Lego Movie".

Potrivit unei legende celtice, grota a fost candva capatul unui pod, unde marea a construit doi dusmani gigantici, scrie Slate.

Cealalta extremitate a puntii este Causeway Giant din Irlanda de Nord, care pastreaza acelasi aspect geometric. Stiintific vorbind, aceste coloane hexagonale sunt construite din blocuri uriase de lava care s-au racit treptat, precum namolul uscat la soare.

Din 1772, cand biospeologul Sir Joseph Banks redescoperea pestera lui Fingal, aceasta a captat rapid imaginatia britanicilor din acea ...citeste mai departe despre "Fantasticul loc, sursa de inspiratie pentru artisti, muzicieni, scriitori celebri (Galerie foto & Video)" pe Ziare.com

#pestera lui Fingal, #pestera natura inspiratie artisti, #pestera lui Fingal insula Scoatia , #Stiri Lifestyle