Fiica sotilor Clinton ar castiga 75.000 de dolari pentru fiecare discurs - presa

Joi, 10 Iulie 2014, ora 13:27
1087 citiri
Fiica sotilor Clinton ar castiga 75.000 de dolari pentru fiecare discurs - presa

Chelsea Clinton, fiica fostului presedinte american Bill Clinton si a fostului secretar de stat Hillary Clinton, tine discursuri platite, la fel ca si parintii ei, si pentru fiecare interventie ar primi 75.000 dolari, informeaza miercuri USA Today.

Purtatorul ei de cuvant, Kamyl Bazbaz, a declarat pentru The New York Times ca toate angajamentele sale de discursuri platite "sunt in numele Fundatiei Clinton si ca 100% din taxele percepute sunt remise direct fundatiei".

Bill Clinton a castigat mai mult de 100 milioane dolari din discursuri platite de cand a parasit Casa Alba, in 2001, pana in ianuarie 2013, potrivit CNN. In ceea ce o priveste pe Hillary, ea a incasat 200.000 dolari per discurs de cand a demisionat din functia de secretar de stat, anul trecut.

Cei trei membri ai familiei Clinton au tinut si discursuri fara plata. Hillary Clinton, care a fost criticata pentru ca a tinut discursuri contra cost la universitati, a declarat recent pentru ABC News ca banii pe care i-a incasat pentru aceste prestatii au mers la Fundatia Clinton.

Chelsea Clinton este vicepresedinta a Fundatiei Clinton, unde lucreaza pentru a imbunatati "sanatatea in tara si la nivel global, crearea de oportunitati de servicii, precum si intarirea urmatoarei generatii de lideri", potrivit biografiei ei. Ea ar fi castigat 600.000 dolari pe an in calitate de corespondent special pentru NBC News, potrivit Politico, dar recent a modificat contractul, cu prelungire in fiecare luna.

Taxa pentru discursurile fiicei sotilor Clinton pare sa fie mai mare decat cea perceputa de Jeb Bush, Colin Powell si Madeleine Albright, potrivit The New York Times. Bush, fostul guvernator de Florida, castiga aproximativ 50.000 de dolari pe discurs. Powell si Albright, ambii fosti secretari de stat, castiga si ei 'in medie 50.000 dolari' pe alocutiune.

#Chelsea Clinton, #discurs platit Chelsea Clinton, #taxa discursuri Chelsea Clinton , #Stiri Lifestyle