Fondatorul Amazon a recuperat din ocean motoarele Apollo 11

Joi, 21 Martie 2013, ora 10:44
1623 citiri
Fondatorul Amazon a recuperat din ocean motoarele Apollo 11

Jeff Bezos, fondatorul site-ului Amazon, a anuntat, miercuri, ca a recuperat motoarele rachetei din misiunea Apollo 11, cea care a transportat primul om catre luna in 1969. Echipamentele zaceau pe fundul Oceanului Atlantic de peste 40 de ani.

"Am gasit atat de multe lucruri", a scris Jeff Bezos pe blogul sau, in momentul in care se pregatea sa paseasca din nou pe uscat, dupa trei saptamani petrecute pe mare pentru aceasta misiune, denumita Bezos Expeditions, informeaza AFP.

"Am descoperit o minune submarina - o incredibila sculptura de motoare F-1 intrepatrunse, care spun povestea unui sfarsit violent si exploziv, un fel de testament pentru programul Apollo", scrie Jeff Bezos.

El a precizat totodata faptul ca numerele din seria de origine a motoarelor au disparut in urma eroziunii, facand ca identificarea lor sa fie dificila, insa echipa lui va incerca sa le restaureze.

"Obiectele in sine sunt magnifice. Am fotografiat foarte multe obiecte frumoase la fata locului si am recuperat multe piese", a adaugat Bezos.

Miliardarul american afirma ca echipa sa detine de acum suficient de multe componente pentru a expune cele doua motoare care au zburat in spatiu in cadrul misiunii Apollo 11 si ca restaurarea acestora va pune capat procesului de coroziune.

"Vrem ca materialul sa isi spuna propria poveste, mai ales despre intoarcerea in atmosfera, cu o viteza de 5.000 de mile pe ora (peste 8.500 kilometri pe ora) si impactul care a urmat cu suprafata oceanului", a explicat antreprenorul american.

Aceste motoare au fost reperate in Oceanul Atlantic cu ajutorul unui sonar sofisticat, la o adancime de 4.267 de metri. Anuntand lansarea misiunii sale in urma cu un an, Jeff Bezos a precizat faptul ca, desi aceasta a fost finantata din fonduri private, motoarele vor ramane in proprietatea NASA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#descoperire Amazon motoare Apollo, #Jeff Bezos Apollo 11, #motoare Apollo 11 ocean , #Stiri Lifestyle