Furtul de bijuterii de la Cannes. Recompensa de un milion de euro pentru gasitori

Marti, 06 August 2013, ora 10:56
1302 citiri
Furtul de bijuterii de la Cannes. Recompensa de un milion de euro pentru gasitori
Sursa foto: Reuters

Compania de asigurari britanica Lloyd - lider global pe piata asigurarilor - a anuntat o recompensa de un milion de euro pentru orice informatie care va contribui la recuperarea bijuteriilor furate la 28 iunie la Cannes, in sudul Frantei, a caror valoare este estimata la peste o suta de milioane de euro.

Aceasta oferta de recompensa de un milion de euro "pro rata", pentru prima persoana care va furniza informatii ce vor permite gasirea prazii, face obiectul mai multor conditii, se mentioneaza in textul anuntului furnizat de Lloyd. Textul nu face insa nicio precizare asupra conditiilor, relateaza marti AFP.

Anuntul, ce urmeaza sa fie dat publicitatii miercuri in trei cotidiene franceze, va fi insotit de fotografiile a patru bijuterii furate.

"Persoanele cu informatii utile pot contacta SW Associates: 06.10.95.05.64 (intre 18h00 si 19h00) sau sa trimita un e-mail la adresa: reward1milionE@gmail.com", mentioneaza textul.

La 28 iunie, conform unei surse apropiate anchetei, 72 de piese (inele, pandantive, diamante etc), intre care "34 de exceptie" au fost furate de un individ inarmat de la expozitia cu vanzare "Diamante extraordinare" a celebrei case Leviev, societate specializata in diamante, deschisa la Carlton, un hotel de lux de pe Croazeta.

Bijuteriile exceptionale, care valoreaza "mai multe milioane de dolari fiecare erau asigurate, ceea ce nu a fost cazul pentru altele, a caror valoare oscileaza intre 20.000 si 40.000 de euro" fiecare, mai precizeaza sursa mentionata.

Casa de asigurari Lloyd nu a comunicat o estimare a bijuteriilor furate.

Dupa jaful de 85 milioane de euro de la casa de bijuterii de lux Harry Winston in 2008 la Paris, Lloyd a dat un anunt ca ofera o recompensa de un milion de dolari (aproximativ 700.000 de euro) "primei persoane" care va furniza informatii ce vor permite gasirea bijuteriilor furate. In cazul furtului de la Harry Winston, circa 80% din bijuteriile furate au fost gasite sase luni mai tarziu, iar 26 persoane au fost arestate, conform politiei, care a refuzat sa precizeze daca a fost oferita vreo recompensa pentru prinderea hotilor.

#recompensa bijuterii furate Cannes, #furt bijuterii Cannes, #asigurari bijuterii Lloyds, #recompensa Lloyds bijuterii furate , #Stiri Lifestyle