Harry Potter, Michelangelo sau Shrek viziteaza Muzeul de Geologie

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 19:17
2622 citiri
Harry Potter, Michelangelo sau Shrek viziteaza Muzeul de Geologie

Muzeul National de Geologie este gazda unei expozitii de figurine de ceara, denumita "Mit, Fictiune si Realitate" unde vizitatorii vor putea vedea 37 de figurine ce provin de la Muzeul Figurinelor de Ceara din Sankt Petersburg.

Expozitia va fi deschisa pana pe 8 februarie cu o pauza de trei zile, intre 20 si 22 ianuarie, cand la muzeu este planificat Targul de cristale.

"In Bucuresti am venit cu 37 de exponate. Sunt impartite pe trei sectiuni si reprezinta personaje din mitologia greaca, personaje din lumea reala cu diverse deformatii, precum cei mai mici pitici din lume, siamezele Masha si Dasa, cel mai gras om din lume, precum si personaje din istoria si arta lumii care au marcat de-a lungul istoriei literatura si istoria lumii - Aristotel, Shakespeare, Socrate, dar si celebra Gioconda.

"Nu lipsesc nici personajele din lumea filmului si a sportului - Ronald Coleman, Harry Potter, Shrek, care sunt foarte cautate de copii", a declarat Jeanina Serban, unul dintre organizatorii expozitiei.

Ea a spus ca exponatele nu au nevoie de nicio masura de protectie speciala, ele fiind confectionate dintr-o ceara tratata "care rezista la temperaturi extreme de pana la 40 de grade", tratamentul ingaduind materialului sa pastreze fidel toate trasaturile.

La Bucuresti expozitia va fi deschisa pana pe 8 februarie, de marti pana duminica intre orele 10,00 si 17,00. Pretul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulti si de 7 lei pentru copii (pentru copiii care vor veni in grupuri organizate, pretul unui bilet va fi de 5 lei), in acest tarif nefiind inclusa si vizitarea muzeului.

#figurine de ceara muzeul de geologie, #Potter figurina ceara Romania , #Stiri Lifestyle