Hunedoreanul care a construit o masina din 500.000 de piese lego este "curtat" de mai multi colectionari

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 11:30
2347 citiri
Hunedoreanul care a construit o masina din 500.000 de piese lego este "curtat" de mai multi colectionari

O masina construita in marime naturala cu ajutorul a 500.000 de piese de lego de un tanar din Deva a atras atentia colectionarilor si muzeelor din lumea intreaga, o parte a acestora manifestandu-si intentia de a cumpara sau expune autovehiculul, care functioneaza ca unul obisnuit, dar cu aer comprimat.

'Am primit mai multe oferte de cumparare sau de prezentare publica a masinii, venite de la mai multe muzee si colectionari auto. Asteptam cat mai multe oferte, pentru a lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste masina', a declarat duminica, pentru Agerpres constructorul masinii, Raul Oaida.

Numele celor interesati nu a fost dezvaluit

Tanarul a tinut sa pastreze discretia asupra numelor celor interesati de automobilul realizat din piese lego, mentionand ca discutiile se desfasoara acum intr-un cadru privat.

Masina construita de Raul Oaida se afla acum intr-un atelier din Australia, acolo unde traieste si mentorul sau in probleme financiare si de marketing, Steve Sammartino. Impreuna cu acesta, tanarul din Deva a reusit sa stranga banii necesari pentru a-si duce la bun sfarsit un proiect la care a lucrat din vara lui 2012 pana in noiembrie 2013.

Construita de Raul fara niciun ajutor, in atelierul sau din Deva, masina a atins 25 km/ora la prima testare, in conditiile in care toata propulsia se face pe baza de aer comprimat.

'Masina nu o sa bata niciun record de viteza sau de distanta, dar simplul fapt ca se misca cu o persoana si e din lego este total remarcabil. Lucrul acesta se face cu un motor din lego, 256 de cilindri, tot din lego, care functioneaza pe baza de aer comprimat. In spate avem doua butelii de aer comprimat care ajunge in motor si face sa se miste masina', a explicat Raul Oaida.

Un nou proiect, deocamdata secret

La cei 20 de ani pe care ii are acum, tanarul din Deva are in plan un nou proiect, despre care nu a oferit mai multe amanunte. Proiectul ar urma sa fie gata peste cateva luni, intr-o varianta minim viabila, dupa care are de gand sa-l dezvolte prin strangere de fonduri. El nu a exclus posibilitatea de a pleca din tara, ulterior.

'Dupa ce-mi fac produsul miniviabil pentru acest start-up, o sa ma mut in cea mai mare piata pentru el, in SUA. Cred ca va fi o mutare definitiva. Motivele pentru SUA sunt foarte simple: acces la capital si acces la talent', a spus Raul Oaida.

Masina construita din cele 500.000 de piese de lego este doar una dintre realizarile tanarului din Deva. El a mai reusit sa creeze o bicicleta care functioneaza cu un motor cu reactie si o miniracheta spatiala.

Raul Oaida a fost premiat la Deva de membrii societatii civile, care i-au oferit o diploma in cadrul campaniei "Premiantii fara premii", un eveniment dedicat oamenilor care se remarca prin ceea ce fac pentru comunitatea din care provin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#automobil lego, #lego romania, #oferte lego , #Stiri Lifestyle