Indoor versus Outdoor: Avantajele jocurilor din natura

Joi, 11 Mai 2017, ora 10:53
1422 citiri
Indoor versus Outdoor: Avantajele jocurilor din natura
Foto: CristinaTipluica, medic pediatru

In calitate de medic pediatru, ma confrunt des cu perceptiile gresite ale parintilor cu privire la sursele de imbolnavire ale copiilor. Astfel, pot spune ca majoritatea asociaza gresit racelile micutilor cu petrecerea timpului in aer liber, nicidecum cu activitatile din spatii inchise.

Tocmai de aceea, multi pitici petrec foarte mult timp in spatiile de joaca inchise, in dezavantajul locurilor aerisite din natura.

Si chiar daca, la prima vedere, spatiile de joaca din centrele comerciale sunt ce mai buna optiune pentru ca cel mic sa petreaca intr-un mod distractiv cateva ore, de multe ori nu este asa.

In primul rand, tocmai pentru ca locul este perfect inchis si aglomerat, copiii pot raci foarte usor din cauza schimbului de microbi pe care il fac inevitabil intre ei.

Mai mult decat atat, daca luam in calcul si temperatura ridicata din astfel de locuri si lipsa de aer curat, intelegem de ce dupa doua ore petrecute in spatiile de joaca, cel mic poate fi obosit si palid, chiar daca nu a depus foarte mult efort.

In acest context, in calitate de medic pediatru, pledez pentru expunerea copilului la aer curat.

Un spatiu deschis, bine oxigenat si nepoluat, in mod ideal, pe care cel mai adesea il gasim intr-o zona impadurita va diminua fara indoiala expunerea copiilor la sursele de viroze.

Interactiunea dintre ei nu va mai fi la fel de stransa precum se intampla intr-un spatiu inchis, iar capacitatatea de diseminare a microbilor va fi mult redusa.

Pe de alta parte, jocurile in aer liber sunt, totodata, de o cu totul alta natura decat cele de la locurile de joaca inchise si in felul acesta cei mici descopera alte idei despre cum se pot distra.

Aici este incurajata interactiunea prin jocul de echipa intre copii, atat de importanta in dezvoltarea lor cognitiva si emotionala. In plus, micutii au libertatea de a face mai multa miscare, nefiind limitati aat de mult de spatiu.

Astfel, recomandarea mea este sa-i oferi copilului tau experienta celei mai distractive tabere de vara: Tabara NERF 2017!

- Cristina Tipluica, medic pediatru -

Tabara NERF este cea mai tare tabara de vara pentru copii si se va desfasura in perioada 20-25 iulie 2017 la Bran, judetul Brasov.

Ce inseamna ea? Sase zile de distractie in aer liber pentru copiii cu varste intre 8 si 12 ani, sub supravegherea atenta a unor coordonatori specializati in comunicarea cu copiii.

Aici, micutii vor avea ocazia sa descopere jocuri noi si sa lege prietenii cu alti copii d ...citeste mai departe despre "Indoor versus Outdoor: Avantajele jocurilor din natura" pe Ziare.com

#jocuri aer liber copii, #tabara NERF , #Stiri Lifestyle