Industria luxului din Europa infloreste in pofida crizei

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 10:50
1457 citiri
Industria luxului din Europa infloreste in pofida crizei
Foto: Tumblr

Industria produselor de lux din Europa se bucura de o perioada fasta in pofida crizei economice.

Numarul persoanelor angajate de producatorii de masini de lux, vinuri si articole de imbracaminte scumpe a crescut cu 11% intre 2010 si 2013, arata un raport realizat de firma de consultanta Frontier Economics la cererea European Cultural and Creative Industries Alliance (ECCIA), informeaza Financial Times, citat de Agerpres.

Potrivit acestui raport, in perioada 2010-2013 sectorul luxului a creat peste 100.000 de locuri de munca si in prezent angajeaza in mod direct 1,1 milioane persoane in Europa.

Publicarea acestui raport vine intr-un moment in care producatorii de articole de lux anunta o incetinire a vanzarilor pe piata din Asia, in special in China. Insa, presedintele ECCIA, Michael Ward, sustine ca aceasta incetinire este un semn bun pentru industria luxului. 'Am asistat la o incetinire a cheltuielilor chinezilor. Insa acest lucru este un lucru bun pentru ca o mare parte din aceste cheltuieli erau pentru cadouri sub forma de ceasuri si vinuri scumpe. Piata s-a mai domolit si s-a reorientat spre cererea de baza', a apreciat Michael Ward.

Raportul ECCIA sustine ca, in pofida problemelor cu care s-a confruntat restul economiei, sectorul european al luxului a cunoscut o perioada fasta in 2010-2013, cand vanzarile de produse de lux au crescut cu aproape 28% pana la 547 miliarde de euro. De asemenea, ponderea vanzarilor produselor de lux in Produsul Intern Brut al UE a crescut de la trei la patru procente intre 2010 si 2013, se mai arata in raportul ECCIA.

Un raport separat al firmei de consultanta Conlumino estimeaza ca pana in 2018 Marea Britanie va devansa Italia si Franta pentru a deveni cea mai mare piata a produselor de lux din Europa gratie in principal Londrei.

#lux Europa, #industria luxului criza, #industria luxului Europa , #Stiri Lifestyle