Initiativa lui Gates si Buffet: clubul miliardarilor filantropi a ajuns la 92 de persoane

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 08:37
1686 citiri
Initiativa lui Gates si Buffet: clubul miliardarilor filantropi a ajuns la 92 de persoane
Bill si Melinda Gates

Numarul miliardarilor care au sprijinit initiativa Giving Pledge a celor mai bogati americani Bill Gates si Warren Buffett, luandu-si angajamentul public de a dona mai mult de jumatate din avere in scopuri filantropice a crescut la 92 de persoane, se afirma intr-un comunicat emis de Fundatia "Bill si Melinda Gates".

Printre ultimii care au aderat la aceasta initiativa, potrivit textului dat marti publicitatii, figureaza 11 reprezentanti ai celor mai bogate familii din SUA, intre care directorul executiv al Netflix, Reed Hastings, si presedintele Consiliului de administratie al Intel, Gordon Moore.

"Acest grup nou a adus /in activitatea Giving Pledge/ experienta sa diversa in afaceri si acte de caritate, ceea ce va imbogati dialogul nostru despre cum sa facem mai eficienta filantropia", se mentioneaza in comunicatul citat.

Campania de caritate Giving Pledge a debutat in iunie 2010. Deja peste cateva luni, aproximativ 40 de miliardari din SUA au semnat 'juramantul de a face donatii', intre care regizorul George Lucas, primarul New York-ului, Michael Bloomberg, cofondatorul companiei media AOL Inc., Steve Case, fondatorii Facebook, Mark Zuckerberg si Dustin Moskovitz.

Elementul obligatoriu al alaturarii la aceasta initiativa este actul de 'confirmare publica' a intentiilor prin semnarea unui angajament cu privire la donarea a mai mult de jumatate din averea personala in scopuri de caritate, in timpul vietii sau dupa moarte.

#Bill Gates avere donatie, #fundatie Bill si Melinda Gates, #miliardari americani donatie avere, #filantropi miliardari , #Stiri Lifestyle