Investitorii straini din Timisoara au un club de afaceri

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 11:45
1847 citiri
Investitorii straini din Timisoara au un club de afaceri

Investitorii straini care deruleaza afaceri in Timis au de marti un club - European Business Club (EBC)- care va reduce birocratia in relatia dintre ei si autoritatile locale, dar care isi propune si sa faciliteze noi investitii in zona.

Actul de infiintare a fost parafat de reprezentantii Asociatiei Clubului Economic German din Banat (care-i reprezinta pe investitorii vorbitori de limba germana, respectiv, germani, austrieci si elvetieni - n.r.), cei ai Confindustria (Italia) si de cei ai Centrului Franco-Roman din Timis.

"Rolul EBC este acela de a comunica mai mult intre noi si de a afla care sunt problemele pe care le intampinam pentru ca, odata ce vom avea o pozitie comuna, sa deschidem un dialog real cu autoritatile locale", a declarat marti Dan Bedros, consulul onorific al Frantei la Timisoara, cel care a avut ideea infiintarii acestui club.

Clubul European de Afaceri va avea intalniri trimestriale, iar acestea vor fi sustinute intr-un cadrul informal. Aici vor fi invitati reprezentantii firmelor si cei ai mediului decizional, scopul discutiilor fiind stabilirea unor solutii practice la problemele cu care se confrunta investitorii.

In Timis exista in jur de 1.500 de firme cu capital german de sute de milioane de euro, 500 de firme cu capital mixt romano-austriac si peste 350 de societati comerciale cu capital integral austriac, la care se adauga si cateva companii elvetiene, care au creat, impreuna, peste 15.000 de locuri de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#club investitori Timisoara, #mediu de afaceri Timisoara , #Stiri Lifestyle