Italianul care a strabatut Dunarea intr-o canoe - Mesaj catre romani

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 13:51
1148 citiri
Italianul care a strabatut Dunarea intr-o canoe - Mesaj catre romani
Foto: Facebook/Giuseppe Rapisarda

Pippo Rapisarda, in varsta de 50 de ani, este un italian atipic. Nu doar ca a luptat pentru drepturile romanilor din Peninsula, dar a venit sa-i vada acasa la ei de 33 de ori. Isi doreste cetatenie romana onorifica si are numai cuvinte de bine la adresa noastra.

Italianul, care tocmai a incheiat o calatorie cu canoea pe Dunare, excursie care a durat 77 de zile, dupa cum a declarat pentru Ziare.com, a fost premiat, la Tulcea, chiar de Ivan Patzaichin.

Calatoria sa a insumat aproape 2.600 de kilometri pe Dunare, parcursi intr-o canoe, de la Ingolstadt (Germania) pana la Sf. Gheorghe (Romania). A avut si un scop pacifist, dar si ecologic, italianul sustinand si cauza "Rosia Montana".

In plus, de-a lungul drumului sau, a prelevat probe de apa ce urmeaza sa fie analizate de studentii din Catania. Va fi astfel stabilita starea de sanatate a celui de-al doilea fluviu ca lungime din Europa, atat in ansamblu, cat si in functie de tara.

De ce ai ales tocmai Dunarea si de ce cu o ...citeste mai departe despre "Italianul care a strabatut Dunarea intr-o canoe - Mesaj catre romani Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#italian canoe Dunare, #Pippo Rapisarda cetatenie romana, #Pippo Rapisarda italian Romania, #Pippo Rapisarda premiat Ivan Patzaichin , #Stiri Lifestyle