Jean-Michel Jarre sustine un concert anti-Trump, o noapte intreaga, la Marea Moarta

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 11:35
1059 citiri
Jean-Michel Jarre sustine un concert anti-Trump, o noapte intreaga, la Marea Moarta
Foto: Facebook/Jean Michel Jarre

Muzicianul francez Jean-Michel Jarre va sustine un concert lung cat o noapte intreaga, la Marea Moarta, pentru a protesta astfel fata de politicile anti-mediu promovate de Donald Trump.

Concertul va avea loc in fata fortaretei stravechi Masada, de la Marea Moarta, noaptea de joi spre vineri. In cadrul evenimentului vor urca pe scena si DJ israelieni si francezi. Spectacolul se va termina vineri, la rasarit.

Sunt disponibile doar 10.000 de bilete, iar preturile sunt cuprinse intre 128 - 767 de dolari. Dupa eveniment, va fi lansat si un film despre acest concert, care va fi disponibil online in cursul acestui an.

Muzicianul isi doreste ca astfel sa atraga atentia legat de "urgenta salvarii Marii Moarte", a declarat el pentru AFP, conform The Guardian.

Expertii au avertizat nu o data ca Marea Moarta, cel mai jos si mai sarat loc de pe glob, scade cu un metru pe an, iar pana in 2050 va seca de tot.

Muzicianul in varsta de 68 de ani a mai vorbit despre lipsa de oxigen din Marea Moarta si in albumul "Oxygene".

Jarre, ambasador al bunavointei pentru UNESCO, militeaza pentru includerea in patrimoniul UNESCO a Marii Moarte: "Imi doresc ca Marea Moarta, la fel ca Masada, sa fie parte a patrimoniului UNESCO. Aceasta regiune apartine umanitatii. (...) Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a pastra acest loc".

Trump a semnat saptamana trecuta un decret prin care se dispune revizuirea unei masuri-cheie a predecesorului sau, Barack Obama, cu privire la clima, ce impunea centralelor termice reduceri drastice ale emisiilor de gaze cu efect de sera.

In plus, Trump a promis o renastere a industriei carbunelui din SUA, al doilea cel mai mare emitator de gaze cu efect de sera dupa China.

"Concertul va contribui, sper, la organizarea rezistentei impotriva tuturor 'Trumpilor' din lume", a declarat Jarre.

Dupa anuntul semnarii ordinului lui Trump, saptamana trecuta, si presedintele rus, Vladimir Putin, a pus la indoiala contributia omului la schimbarile climatice, sustinand ca incalzirea globala nu a fost provocata de emisiile de gaze cu efect de sera. ...citeste mai departe despre "Jean-Michel Jarre sustine un concert anti-Trump, o noapte intreaga, la Marea Moarta" pe Ziare.com

#concert anti Trump Jean Michel Jarre, #Jean Michel Jarre concert Marea Moarta, #Jean Michel Jearre concert Israel , #Stiri Lifestyle