Jean-Paul Gaultier renunta la colectiile vestimentare pret-à-porter

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 14:48
1269 citiri
Jean-Paul Gaultier renunta la colectiile vestimentare pret-à-porter
www.marcadelux.ro

Casa de moda Jean-Paul Gaultier renunta la colectiile vestimentare pret-à-porter feminine si masculine, a anuntat, luni, compania spaniola Puig, proprietara marcii vestimentare frantuzesti, care a precizat ca Gaultier se va concentra pe colectiile haute couture si parfumuri, transmite Reuters.

Puig, o companie infiintata in 1914 de Antonio Puig Castello, in Barcelona, Spania, este inca o afacere de familie, produce parfumuri pentru case de moda ca Prada si Commes des Garcons si detine marcile vestimentare Carolina Herrera, Nina Ricci si Paco Rabanne, informeaza Mediafax.

Spaniolii au cumparat pachetul majoritar de actiuni pentru controlul casei de moda Jean-Paul Gaultier in 2011, de la Hermes.

Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai importanti creatori care activeaza in industria de moda franceza, alaturi de germanul Karl Lagerfeld, care lucreaza pentru Chanel, a deschis afacerea care ii poarta numele la inceputul anilor 1980.

Jean-Paul Gaultier, nascut pe 24 aprilie 1952, in orasul francez Arcueil, nu a luat niciodata lectii de design vestimentar, dar a inceput sa trimita schite mai multor creatori faimosi inca de la o varsta frageda. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui si l-a angajat ca asistent personal in anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, in 1971, si cu Jean Patou, in anul urmator.

Jean-Paul Gaultier si-a lansat prima colectie individuala in anul 1976, iar creatiile extravagante purtau amprenta anilor '80, fiind considerat de altfel, mult timp, "baiatul rau" din moda franceza. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna, Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar si pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut si pentru o celebra linie de parfumuri. In anul 1993 a fost lansat primul sau parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns sa fie nr. 1 in Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jean Paul Gaultier colectii vestimentare, #colectii vestimentare pret a porter , #Stiri Lifestyle