Legendara solista a trupei Pretenders isi lanseaza primul album solo

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 14:35
1035 citiri
Legendara solista a trupei Pretenders isi lanseaza primul album solo

Legendara solista a trupei Pretenders, Chrissie Hynde, isi va face reaparitia sambata pe o scena din Londra pentru a-si prezenta primul album solo, in cadrul primului sau concert in Marea Britanie fara trupa care a consacrat-o, informeaza vineri EFE.

In varsta de 62 de ani, solista grupului de rock si new wave, care da dovada de aceeasi energie ca atunci cand avea 20 de ani, a facut parcursul posturilor de radio pentru a-si prezenta albumul intitulat 'Stockholm' si pe care l-a inregistrat in Suedia impreuna cu chitaristul-producator Bjorn Yttling, cu care Hynde a compus si versurile.

Daca in trecut artista a colaborat cu vedete celebre precum Nick Cave, Frank Sinatra sau Morrissey, pe noul ei album apar acum nume precum cel al veteranului Neil Young si chiar fostul tenisman John McEnroe. Ea a declarat ca intentia sa a fost de a face 'un album de pop puternic', un fel de combinatie intre Abba si John Lennon, din care a prezentat primul single 'Dark Sunglasses'.

Chrissie Hynde, nascuta in SUA, a fost singura membra stabila a trupei. Formatia americano-britanica The Pretenders - formata la origine din solista Hynde, chitaristul James Honeyman-Scot, basistul Pete Farndon si tobosarul Martin Chambers - si-a lansat primul albul de succes in 1980.

Moartea lui Honeyman-Scott si a lui Farndon in anii 80, pentru consum de droguri, a afectat greu trupa care a suferit multiple schimbari ale membrilor, dar avand-o mereu ca lider pe Chrissie Hynde. In cele patru decenii de cariera, trupa a scos 9 albume de studio, 4 recompilate si 33 de single-uri. Hynde, care este cunoscuta si pentru activitatea sa de militanta pentru drepturile animalelor, este totodata o feminista convinsa.

#solista trupa Pretenders, #album solo Chrissie Hynde , #Stiri Lifestyle