Limba engleza se va putea invata in viitor doar inghitind o pastila

Luni, 14 Iulie 2014, ora 09:15
1232 citiri
Limba engleza se va putea invata in viitor doar inghitind o pastila

"Veti inghiti o pastila si veti putea vorbi engleza. Veti inghiti alta pastila si il veti cunoaste pe Shakespeare. In 30 de ani, totul va avea loc prin fluxul sanguin" - sunt cuvintele rostite de Nicholas Negroponte, cercetator la MIT Media Lab, in fata unui public stupefiat, la Vancouver.

Prezicerea lui nu a lasat pe nimeni indiferent. Venit la Vancouver sa sustina o conferinta la TED (serie internationala de conferinte organizate de fundatia Sapling), Negroponte si-a imaginat viitorul, relateaza 7sur7.be.

Potrivit lui, cititul si scrisul vor putea fi invatate doar inghitind pastile, care ne vor oferi cunostinte fara cel mai mic efort. "Ca sa invatam sa citim, am primit multa informatie prin intermediul ochilor. Poate este un canal ineficient. Prin urmare, prezicerea mea este ca vom inghiti informatii", a spus Nicholas Negroponte.

"Odata ajunse in fluxul sanguin, substantele din pastile vor ajunge la creier, unde vor fi depuse la locul potrivit", a adaugat el.

Sa fie, oare, o utopie? Publicatia mentionata aminteste ca Nicholas Negroponte a prezis in anii 1970 viitorul informaticii si, recent, a anuntat 'moartea' calculatoarelor in beneficiul tabletelor digitale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cunoasterea limbii engleze, #Nicholas Negropont, #tablete digitale , #Stiri Lifestyle