Limita de viteza in Paris ar putea scadea de la 50 la 30 km/ora

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:07
1800 citiri
Limita de viteza in Paris ar putea scadea de la 50 la 30 km/ora

Dupa localitatile Lorient, Nogent-sur-Marne, Fontainebleau si Clamart, este randul Parisului sa ia in considerare generalizarea limitei de viteza de 30 de kilometri pe ora, cu exceptia marilor bulevarde, cum ar fi Champs-Elysees sau cele de pe malurile Senei, scrie revista Scence et Vie.

In prezent, viteza este deja limitata la 30 km la ora pe 37% dintre strazile din Paris (adica pe 560 de km din totalul de 1.513 km) in timp ce asa-numitele zone de "intalnire", unde pietoni, biciclisti si automobilisti isi impart soseaua, viteza este limitata la 20 km pe ora.

Reducerea limitei de viteza propusa de primaria Parisului vizeaza nu numai diminuarea emisiilor poluante, dar si scaderea numarului de accidente de circulatie.

Intrarea in vigoare, in decembrie 1990, a limitei de viteza in oras la 50 de kilometri pe ora a redus cu 15% numarul accidentelor mortale in Franta, precizeaza Science et Vie, deoarece viteza mai mica a largit campul vizual si a sporit timpul de reactie.

Mai mult decat atat, la 50 kilometri la ora, distanta de franare este de aproximativ 28 de metri pe sosea uscata (42 de metri pe sosea umeda) si scade la 13 metri cand viteza nu este mai mare de 30 de kilometri pe ora (18 metri pe sosea umeda).

In ceea ce priveste violenta socului in caz de accident, riscul mortal pentru un pieton lovit de automobil depaseste 90% la o viteza de 50 de kilometri pe ora, dar scade la 50 la suta cand viteza nu depaseste 30 kilometri pe ora, mai scrie Science et Vie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#limita viteza Paris, #limita viteza , #Stiri Lifestyle