Lovitura pentru Louis Vuitton: A pierdut dreptul de marca asupra a doua modele

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 13:08
1195 citiri

Brandul de lux francez Louis Vuitton a pierdut in justitie un proces initiat la Tribunalul Uniunii Europene care viza folosirea in regim de exclusivitate a dreptului sau de marca asupra a doua modele cu patratele.

Se credea ca renumitele motive in patratele ale brandului Louis Vuitton faceau parte din "ADN-ul" acestei companii de marochinarie franceza, informeaza boursier.com. Insa Tribunalul Uniunii Europe a decis altfel. Intr-o decizie luata pe 21 aprilie, prezentata miercuri in Daily Telegraph, aceasta instanta europeana cu sediul in Luxemburg a considerat ca acele motive cu patratele nu erau suficient de distincte si sunt prea banale pentru a putea fi brevetate.

Ca urmare, justitia europeana, care a fost sesizata in 2009 de un concurent german al companiei Louis Vuitton, Nanu-Nana, a anulat doua brevete comunitare depuse de Louis Vuitton - companie detinuta de grupul LVMH - pentru posetele sale si alte produse de marochinarie.

Cele doua brevete vizeaza, pe de-o parte, un ...citeste mai departe despre "Lovitura pentru Louis Vuitton: A pierdut dreptul de marca asupra a doua modele" pe Ziare.com

#Louis Vuitton proces marca, #Louis Vuitton pierdut marca, #Louis Vuitton marca modele , #Stiri Lifestyle