Marcheaza Anul Sarpelui cu un ceas de colectie Ulysse Nardin

Sambata, 30 Martie 2013, ora 00:00
3228 citiri
Marcheaza Anul Sarpelui cu un ceas de colectie Ulysse Nardin

Ceasul automatic Ulysse Nardin Classico Serpent, lansat de celebra orologerie special cu ocazia BaselWorld 2013, cea mai importanta expozitie de ceasuri din lume, reprezinta cea mai buna alegere pentru a marca Anul Sarpelui cum se cuvine.

Sarpele, cel de-al saselea simbol al Zodiacului Chinezesc, este si simbolul anului 2013, in calendarul chinez. Extrem de important in mitologia Chinei, dar si in majoritatea culturilor planetei, sarpele este simbolul divinitatii, al zeilor atotputernici. Ulysse Nardin surprinde frumusetea, dar si misticismul sarpelui, in cele mai mici detalii, prin intermediul emailarii artistice.

Cadranul emailat a fost realizat fara ajutorul vreunui procedeu modern de artizanii celebrei case Donze Cadrans, preluata de Ulysse Nardin in 2012, dupa 25 de ani de colaborare.

Folosind tehnica champleve, ce presupune sculptarea celulelor direct in suprafata peste care se toarna emailul, deci in cadranul ceasului, artistul ceasornicar reda culorile naturii, pline de viata, cu ajutorul diferitilor oxizi metalici. Procedeul se repeta, de fiecare data cadranul fiind introdus in cuptoare speciale, pentru ca in final acesta sa fie acoperit de trei straturi de email.

Rezultatul este spectaculos: sarpele se ridica amenintator din patul sau de frunze uscate, iar pielea ii capata refllexii de safir si smarald. Cu dintii la vedere, gata sa atace, acest simbol al puterii si eficientei transmite un mesaj impresionat privitorilor, atunci cand Classico Serpent se iveste de sub maneca.

Ceasul automatic este incastrat in aur roz de 18 carate, are un cronometru omologat de autoritatile elvetiene si dispune o rezerva de energie de 42 de ore, pe langa alte trasaturi deosebite.

Dimensiunea acestui ceas este de 40 de milimetri, iar cureaua este realizata din piele de aligator. Limbile sunt puse in miscare de un mecanism automatic UN-815 si rezista in apa adanca de pana la 50 de metri. Ecranul este realizat din safir tratat antireflex, la ca si spatele, ce lasa mecanismul la vedere.

Classico Serpent este disponibil intr-o editie limitata la doar 88 de bucati. Producatorul nu a comunicat inca pretul, dar te poti astepta la un numar de cinci cifre.

Cod produs: 8156-111-2/SNAKE

#Ulysse Nardin Classico Serpent, #Ulysse Nardin automatic, #Ulysse Nardin ces email , #Stiri Lifestyle