Mireille Mathieu sarbatoreste 50 de ani de cariera la un celebrul teatru parizian

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 09:26
1149 citiri
Mireille Mathieu sarbatoreste 50 de ani de cariera la un celebrul teatru parizian
Foto: (c) BERTRAND GUAY / AFP

In cei 50 de ani de cariera pe care Mireille Mathieu ii sarbatoreste in aceste zile la Paris ea a inregistrat peste 1.200 de melodii, unele dintre acestea fiind traduse in 11 limbi, se spune intr-un articol publicat duminica de ziarul Le Figaro.

Un celebru spectacol pentru tinere talente din 1965 a dezvaluit talentul sau, insa ea castigase deja din 1964 un concurs de canto organizat la Avignon, iar de atunci povestea de dragoste dintre Mireille Mathieu si publicul sau nu s-a oprit niciodata, scrie ziarul francez, potrivit Agerpres.

Pentru a celebra aniversarea celor 50 de ani de cariera scenica ea a ales un loc legendar: teatrul Olympia din Paris.

Primele trei recitaluri aniversare au avut loc pe 24 si 25 octombrie, ultimul urmand sa se desfasoare duminica, 26 octombrie. Ca si modelul sau Edith Piaf, ea a purtat pentru acest recital o rochie neagra. Designerul Stephane Rolland a impodobit pur si simplu rochia neagra cu dantela. La fiecare melodie publicul s-a ridicat in picioare pentru a aclama, relateaza Le Figaro.

Recitalul a inceput cu una dintre primele sale melodii, "Quand on revient". "Privighetoarea din Avignon" a impartasit bucuria acestei aniversari in cuvinte simple: "Sunt incantata sa va revad. Mi-ati daruit inima voastra, v-o daruiesc pe a mea".

O orchestra formata din zece muzicieni si trei cantareti au acompaniat-o. Ea a oferit fanilor cele mai mari succese ale sale "Paris en colere", "Une Histoire d'amour", "Acropolis Adieu", "Mille Colombes".

Ca un omagiu adus modelului sau Edith Piaf, ea a oferit publicului o spendida reinterpretare a imnului dragostei "Non, je ne regrette rien". Publicul a putut sa remarce ca Mireille Mathieu a continuat sa-si reinnoiasca repertoriul. De exemplu, "Ce n'est rien" este mai mult un cantec rock, dar nu a stricat cu nimic echilibrul repertoriului sau de la acest spectacol aniversar, remarca Le Figaro.

Cea mai mare dintre cei paisprezece frati ai sai, Mireille Mathieu si-a invitat numeroasa familie la spectacol. Un moment emotionant a fost acela in care mama sa Marcelle, in varsta de 92 ani, a urcat pe scena pentru a taia tortul aniversar impreuna cu fiica sa.

Mireille Mathieu nu a mai intreprins un turneu francez din anul 2005. Cu ocazia aniversarii, dupa spectacolele de la Olympia, ea va sustine zece concerte in Franta, iar apoi va pleca intr-un un nou turneu international, mai scrie Le Figaro.

#Mireille Mathieu cariera, #Mireille Mathieu teatrul Olympia , #Stiri Lifestyle