Moscova intrece New York-ul la numarul de miliardari

Duminica, 03 Martie 2013, ora 17:44
1901 citiri
Moscova intrece New York-ul la numarul de miliardari

Capitala rusa, cunoscuta pentru buticurile sale elegante si zonele rezidentiale de lux locuite de oligarhi, se poate lauda acum cu cei 76 de miliardari pe care ii adaposteste, relateaza RT, cu referire la un articol din The Daily Telegraph.

Astfel, Moscova poate fi considerata capitala mondiala a miliardarilor, conform unui clasament realizat de grupul de presa chinez Hurun Report.

Pe pozitia a doua se plaseaza New York-ul, cu un numar de 70 de miliardari, urmat de Hong Kong (54 de miliardari), Beijing (41) si Londra (40).

Potrivit datelor Hurun Report, cei mai multi miliardari traiesc totusi in SUA - 409 persoane, Rusia clasandu-se pe locul trei cu 88 de miliardari, dupa China, unde numarul oamenilor superbogati a ajuns la 317.

Cel mai bogat om de pe planeta este in continuare mexicanul Carlos Slim (73 de ani), cu o avere estimata la 66 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din Rusia este directorul general al GazpromInvestHolding, Aliser Usmanov (19 miliarde de dolari), urmat de presedintele consiliului de administratie al "Renova", Viktor Vekselberg, cunoscutul colectionar de oua Faberge, cu o avere estimata la 18 miliarde de dolari.

In timp ce salariul mediu in Rusia ramane la un nivel scazut (26.500 de ruble pe luna, echivalentul a 870 de dolari) diferenta de venituri dintre majoritatea populatiei si casta foarte restransa a oligarhilor este imensa. Spre deosebire de multi magnati europeni, care si-au mostenit o parte din avere, oligarhii rusi si-au construit singuri imperiile economice, remarca The Daily

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardari Moscova, #miliardari New York , #Stiri Lifestyle