Muzicieni si artisti plastici premiati de Fundatia Principesa Margareta

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 10:18
1259 citiri
Muzicieni si artisti plastici premiati de Fundatia Principesa Margareta
Foto: argumentpress.ro

Principesa Margareta a inmanat, luni seara, diplomele celor 32 de tineri muzicieni si artisti din domeniul artelor plastice si al muzicii clasice, bursieri ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, in cadrul unei gale desfasurate la sala "Pictura" a Teatrului National din Bucuresti.

Mentionand ca aceasta initiativa continua traditia Familiei Regale a Romaniei de a sprijini tinerele talente, principesa Margareta a declarat ca isi doreste ca acest program sa devina unul national, extinzandu-se la toate judetele tarii, potrivit Agerpres.

Totodata, principesa a anuntat ca intentioneaza ca, pe viitor, in cadrul programului Tinere Talente sa fie promovati si artisti din alte domenii, precum arhitectura, teatrul sau baletul.

Dupa prezentarea realizarilor tinerilor artisti de catre directorul executiv al fundatiei, Mugurel Margarit-Enescu, acestia au urcat pe scena incantand publicul cu un concert a carui tema a fost, in acest an, muzica romantica. Programul a cuprins piese de Felix Mendelssohn Bartholdy, Camille Saint - Saens, Frederic Chopin, Edward Elgar, Andrew Lloyd Webber si Gabriel Faure.

Cu acest prilej a fost deschisa o expozitie de pictura, sculptura, grafica si fotografie, care prezinta opere realizate de bursieri.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a fost infiintata in 1990 de catre principesa Margareta impreuna cu tatal sau, regele Mihai. Prin programele dezvoltate, Fundatia urmareste sa stimuleze voluntariatul si sa inspire spiritul comunitar, specificul proiectelor fundatiei fiind dat de caracterul lor intergenerational.

In ultimii ani, peste 170 de tineri artisti plastici si muzicieni au reusit performante cu sustinerea Fundatiei.

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti talentati din familii cu venituri mici, care nu-si pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale si financiare.

Bursele Tinere Talente se acorda pe perioada unui an calendaristic si permit tinerilor sa isi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in Romania si in strainatate.

De asemenea, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza anual o tabara de creatie la Tescani si o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic.

Tinere Talente promoveaza tinerii artisti selectati in cadrul unor concerte, expozitii si evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor si al sustinatorilor programului.

#Principesa Margareta diplome, #Principesa Margareta tineri muzicieni , #Stiri Lifestyle