Naveta Discovery a survolat Washingtonul, in ultimul sau zbor

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 20:54
1756 citiri
Naveta Discovery a survolat Washingtonul, in ultimul sau zbor

Naveta americana Discovery, devenita un simbol al NASA, a zburat marti deasupra Washingtonului, inainte de a se indrepta spre Muzeul pentru aviatie si spatial, din apropiere de aeroportul Dulles.

Discovery, transportata de un Boeing 747 modificat, a zburat peste monumentele din centrul Washingtonului in jurul orei locale 10 (17 ora Romaniei), la o altitudine de numai 457 de metri, a anuntat NASA.

Naveta s-a apropiat de capitala Statelor Unite dinspre vest. Numeroase persoane s-au urcat pe cladirile din oras pentru a o vedea.

Anterior, multi americani s-au strans pe litoralul din Florida, pentru a vedea Discovery decoland pentru ultima oara de la centrul spatial Kennedy. Cand naveta s-a ridicat pe pe pista, circa 2.000 de oameni, printre care zeci de veterani NASA, au inceput sa aclame.

Destinatia finala a Discovery este o anexa a Muzeului national aviatic si spatial al Institutului Smithsonian, situat in Virginia, in apropiere de Dulles, principalul aeroport international care deserveste Washington DC.

Discovery a fost cea mai utilizata naveta din flota NASA, avand la activ 39 de misiuni. Naveta a fost scoasa din uz, iar programul spatial american a fost desfiintat in 2011.

Programul spatial al NASA a fost ordonat de presedintele Richard Nixon in 1972, la trei ani dupa ce omul a ajuns pe Luna prin programul Apollo.

Prima naveta a SUA, Columbia, a fost lansata in aprilie 1981. De atunci, echipajele de pe navete au reparat sateliti, au facut studii stiintifice si au transportat material si oameni pe Statia Internationala Alpha, o constructie aflata pe orbita, de marimea unui teren de fotbal. In cele 134 de misiuni efectuate, cele cinci navete spatiale ale Americii au transportat 355 de astronauti. Doua dintre ele - Challenger in 1986 si Columbia in 2003 - au explodat in zbor, facand in total 14 morti.

Americanii vor depinde de navetele Soiuz rusesti pana la construirea unei noi navete spatiale, ceea ce nu se va intampla inainte de 2015. Mai multe companii private sunt in competitie pentru a oferi un nou mijloc de transport pentru astronautii americani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#naveta Discovery NASA, #naveta Discovery ultimul zbor, #naveta Discovery program spatial , #Stiri Lifestyle