Nici bogatii Americii nu se mai arunca la cheltuieli de sarbatori

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 10:00
1990 citiri
Nici bogatii Americii nu se mai arunca la cheltuieli de sarbatori

Gospodariile americane instarite, cu venituri de peste 100.000 euro si care reprezinta 10% din totalul gospodariilor din Statele Unite ale Americii, vor cheltui 66,29 de miliarde de dolari pentru cadourile din perioada sarbatorilor de iarna miliarde, cu 3,4% mai putin decat anul trecut.

Cu toate acestea, cheltuielile celor mai bogati 10% din americani vor reprezenta aproape 29% din totalul cheltuielilor de sarbatori, in crestere cu 21,9% fata de proportia pe care au reprezentat-o in cheltuielile totale de anul trecut, se precizeaza in "The Survey Of Wealth And Affluence", realizat de American Express Publishing si citat de Just Luxe.

Americanii instariti vor continua sa cumpere produse de lux, iar impartirea pe tipuri de cadouri este urmatoarea: 58% dintre respondentii acestui studiu vor cumpara produse de pe segmentul moda/frumusete, 33% vinuri/ mancaruri, iar 26% bijuterii si ceasuri. Pe langa aceste cheltuieli, 40% din cei intervievati si-au alocat bani si pentru organizarea unei vacante.

Cei mai bogati 10% americani nu vor oferi doar celorlalti cadouri, 46% din femei si 27% din barbati vor cumpara cadouri si pentru ei insisi.

#cadouri lux, #cheltuieli bogati sarbatori, #bogati sua , #Stiri Lifestyle