O cafenea din Roma, frecventata de Fellini, Loren si Pacino, salvata de la inchidere printr-o petitie

Vineri, 28 Martie 2014, ora 09:29
1266 citiri
O cafenea din Roma, frecventata de Fellini, Loren si Pacino, salvata de la inchidere printr-o petitie
Sursa foto: CaffeDellaPace

Celebra cafenea Antico Caffe della Pace, devenita celebra datorita artistilor care o frecventau, precum Federico Fellini, Sophia Loren, Julia Roberts si Al Pacino, a fost salvata de la inchidere printr-o petitie si o mediatizare intensa a cazului.

Cafeneaua ar fi trebuit sa fie desfiintata pentru a face loc unui hotel de cinci stele. Antico Caffe della Pace a aparut in doua filme recente - "Din dragoste pentru Roma/ To Rome With Love" (2012) si "Mananca roaga-te iubeste/ Eat Pray Love" (2010) - si este, totodata, locul in care Diane Keaton l-a palmuit pe Al Pacino atat de tare, incat i-a lasat actorului american un semn pe fata, informeaza hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

Cafeneaua este la mica distanta de Piazza Navona din Roma

Cafeneaua, aflata la mica distanta de Piazza Navona din Roma, a atras de-a lungul anilor numeroase vedete de la Hollywood, de la Federico Fellini, Sophia Loren si Grace Kelly si pana la Leonardo DiCaprio, Julia Roberts si Robert De Niro.

In timpul filmarilor de la "Nasul III" (1990), Diane Keaton s-a suparat atat de tare pe Al Pacino, incat l-a doborat pe actor la pamant cu o singura palma peste fata. Angajatii cafenelei l-au ajutat pe starul hollywoodian sa nu provoace o amanare a filmarilor, aplicand imediat dupa acea lovitura o punga cu gheata, impiedicand astfel aparitia umflaturilor si a vanatailor.

Institutul religios german care detine cladirea a refuzat sa prelungeasca licenta de functionare a cafenelei in 2009 si a anuntat la inceputul acestei luni ca va inchide Antico Caffe della Pace pentru ca acel spatiu sa fie amenajat sub forma unui bar dintr-un viitor hotel de cinci stele. Acel anunt a generat o veritabila frenezie in mass-media italiana, care a cerut politicienilor sa intervina, si a condus la publicarea unei petitii de sprijinire a stabilimentului.

Miercuri, presa italiana a anuntat ca aceste eforturi au dat roade: Institutul Teutonic Pontifical a anuntat ca este dispus sa recunoasca "valoarea istorica a localului" si va permite ca Antico Caffe della Pace sa ramana deschisa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CaffeDellaPace actori, #cafenea vedete , #Stiri Lifestyle