O chitara pe care John Lennon i-a daruit-o unui var al sau este scoasa la licitatie

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 09:11
1504 citiri
O chitara pe care John Lennon i-a daruit-o unui var al sau este scoasa la licitatie

Chitara electrica la care John Lennon a cantat cand formatia Beatles din care facea parte a inregistrat Paperback Writer in studiourile Abbey Road ale EMI in 1966 este pusa in vanzare la o licitatie de obiecte rock and roll, duminica la Londra, informeaza DPA.

Chitara semi-acustica Gretsch 6120 Chet Atkins Nashville este descrisa de casa de licitatii TracksAuction ca fiind "una dintre cele mai importante chitare ale lui John(Lennon) scoase pe piata in ultimii 30 de ani". John Lennon a fost impuscat mortal in New York in 1980, potrivit Agerpres.

Licitatia de la hotelul Le Meridien din Londra le da fanilor bogati sansa sa detina un instrument care ar fi putut fi folosit si la compunerea melodiilor 'I Am The Walrus', 'A Day In The Life', 'We Can Work It Out and Help!'.

Exista fotografii cu Lennon cantand la aceasta chitara in timpul sesiunilor de inregistrare in studiourile Abbey Road.

Chitara este vanduta de David Birch, care a primit-o cand si-a vizitat varul in 1967. 'Am fost suficient de obraznic sa-i cer lui John una din chitarele lui de rezerva', a scris varul cantaretului in brosura de vanzare.

In luna mai, o chitara Rickenbacker la care a cantat atat John Lennon, cat si George Harrison in 1963 a fost vanduta la licitatie pentru suma de 420.000 de lire sterline.

Chitara scoasa la licitatie in aceasta duminica este evaluata la 600.000 de lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie chitara John Lennon, #John Lennon chitara , #Stiri Lifestyle