O cusca de dinozar din filmul "Jurassic Park", scoasa la licitatie pentru o suma fabuloasa

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 16:40
3179 citiri
O cusca de dinozar din filmul "Jurassic Park", scoasa la licitatie pentru o suma fabuloasa

O cusca de dinozaur folosita ca obiect de recuzita in filmul "Jurassic Park" din 1993 a fost scoasa la licitatie pe site-ul eBay si ar putea fi vanduta cu peste 100.000 de dolari.

La momentul publicarii acestor informatii, cu doar cateva zile inainte de incheierea licitatiei, pretul de vanzare a ajuns deja la 99.900 de dolari. Cusca, realizata din lemn si metal, este scoasa la vanzare de un colectionar din Los Angeles si prezinta, potrivit descrierii oficiale, "urme semnificative de uzura", informeaza contactmusic.com.

Realizata sub forma unui container metalic de culoare gri, cusca are o inaltime de 2,4 metri, o latime de 1,8 metri, o lungime de 3,9 metri si cantareste cateva sute de kilograme.

Cusca a aparut intr-o scena celebra din filmul "Jurassic Park", in care un paznic este atacat si ucis in mod spectaculos de un velociraptor, in timp ce incerca sa mute acel dinozaur intr-o cusca permanenta.

Pentru a indulci putin termenii financiari ai tranzactiei, organizatorii licitatiei ofera insa si "o garantie de returnare a banilor", in cazul in care viitorul cumparator se lasa purtat de val, din cauza pasiunii sale de colectionar, si uita ca locuieste intr-un apartament de mici dimensiuni.

"Secventa de deschidere a peliculei <> este fara indoiala una dintre cele mai memorabile scene din film si oricine a vazut <> isi va aminti imediat de acest obiect de recuzita incredibil", se afirma pe site-ul licitatiei. Se pare ca aceasta cusca este, totodata, una dintre cele folosite pentru a decora covorul rosu de la premiera mondiala a filmului din 1993.

Licitatia se va incheia pe site-ul eBay pe 5 februarie.

La 21 de ani dupa lansarea filmului, interesul publicului pentru aceasta franciza SF a devenit din nou tot mai intens, intrucat producatorii de la Hollywood au anuntat ca vor lansa un nou lungmetraj din seria "Jurassic Park" in anul 2015.

Avandu-l in rolul principal pe Chris Pratt, noul film cu dinozauri este descris de regizorul sau, Colin Trevorrow, drept "o noua teroare SF, cu aventuri care au loc la 22 de ani dupa evenimentele oribile din <>".

Cel de-al patrulea film din franciza "Jurassic Park" va fi lansat pe marile ecrane nord-americane pe 12 iunie 2015.

Precedentele trei lungmetraje din aceasta franciza SF - "Jurassic Park" (1993), "Lumea Disparuta: Jurassic Park/ The Lost World: Jurassic Park" (1997) si "Jurassic Park III" (2001) - au obtinut impreuna incasari de peste 2 miliarde de dolari pe plan mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie cusca dinozaur, #film Jurassic Park, #licitatie arta , #Stiri Lifestyle