O expozitie de fotografie isi propune sa inlature prejudecatile privind tatuajele

Miercuri, 06 August 2014, ora 10:45
1183 citiri
O expozitie de fotografie isi propune sa inlature prejudecatile privind tatuajele

O expozitie de fotografie analogica din Lima isi propune sa reduca prejudecatile cu privire la barbatii si femeile care poarta tatuaje aratandu-i in ipostaza de lideri in diversele lor domenii de activitate, a declarat, pentru EFE, Ricardo Zegarra, din cadrul departamentului de marketing al Lomography Peru.

Expozitia 'Tatu-arte lo justo', care se va inaugura sambata la galeria La Kasa Roja, in districtul Miraflores, include 44 de fotografii alb-negru reprezentand persoane care s-au evidentiat prin munca lor, printre care un grafician, un stilist, un disc jockey, un director de film publicitar, un specialist in tatuaje.

"Oamenii cu tatuaje sunt poate mai onesti si tot atat de muncitori ca oricare alta persoana", a apreciat Ricardo Zegarra.

Din cauza multiplelor sale tatuaje, acest specialist in marketing a avut probleme in gasirea unui loc de munca, situatie in care s-au aflat si alte persoane. Impreuna cu acestea a decis sa organizeze expozitia.

"Tatuajele sunt desene pe o panza vie, organica", a mai spus Ricardo Zegarra, potrivit caruia s-a optat pentru fotografii alb-negru intrucat ofera 'un contrast mai mare'.

In cadrul expozitiei 'Tatu-arte lo justo', care va ramane deschisa pana la 29 august, va exista si un aparat de fotografiat la dispozitia publicului.

Acum exista o mai mare deschidere a societatii fata de tatuaje, desi mai exista cercuri in care acestea nu sunt vazute cu ochi buni, a spus graficianul 'Cherman' Kino Ganoza.

Potrivit acestuia, expozitia promoveaza egalitatea in drepturi, reintoarcerea fotografiei analogice 'ca parte a unui ritual artistic' si spatiile culturale ca locuri prietenoase si accesibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#expozitie fotografie, #prejudecati tatuaje, #tatuaje persoane , #Stiri Lifestyle