O pepita de aur uriasa, de 6,6 kg, a fost gasita in Siberia

Joi, 19 Iunie 2014, ora 14:04
1694 citiri
O pepita de aur uriasa, de 6,6 kg, a fost gasita in Siberia

O pepita de aur de 6,664 kilograme a fost gasita intr-un zacamant aurifer din regiunea rusa Irkutk si a fost botezata 'Urechea diavolului', a informat miercuri presa rusa, preluata de EFE si cotidianul spaniol ABC.

Descoperirea a avut loc vineri, 'in ajun de Luna plina', iar numele dat pretioasei pepite a fost inspirat de faptul are o greutate care duce cu gandul la 'natura mistica a succesiunii de trei ori a cifrei 6', iar forma sa 'seamana cu o ureche ascutita', atribuita in general 'creaturilor diabolice', explica un comunicat de presa al administratiei districtului Bodaibinski, in care este situata exploatarea miniera Ugajan.

Masinile de filtrare ale acestei companii, proprietara respectivului zacamant din Siberia, au aruncat din greseala enorma pepita intrucat nu au detectat prezenta aurului, insa unul dintre lucratori a zarit si recuperat valoroasa bucata de metal.

Pana in prezent, se gasise foarte putin aur in zacamantul Ugajan, unde acum se cauta o a doua 'ureche', dat fiind ca, potrivit angajatilor companiei, 'pepitele de aceasta marime sunt, de obicei, insotite de altele, similare'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pepita aur, #zacamant aurifer, #zacamant Siberia , #Stiri Lifestyle