Opera Nationala organizeaza sambata un concert extraordinar in aer liber

Marti, 28 August 2012, ora 18:01
2274 citiri
Opera Nationala organizeaza sambata un concert extraordinar in aer liber

Opera Nationala din Bucuresti (ONB) ii invita sambata pe locuitorii Capitalei la cea de-a sasea editie a "Promenadei Operei", un concert extraordinar in aer liber, devenit deja o traditie a institutiei.

Evenimentul se va desfasura pe esplanada ONB dinspre bulevardul M. Kogalniceanu, iar intrarea va fi libera.

Pentru prima oara in istoria evenimentului, Promenada va fi prezentata de doi artisti ai teatrului: tenorul Vlad Mirita, care a reprezentat in anul 2008 Romania la Eurovision impreuna cu Nicoleta Matei (Nico) si prim-balerina Monica Petrica.

Publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere precum "Carmen" (Georges Bizet), "Nabucco" (Giuseppe Verdi), "Faust" (Charles Gounod), "Tosca" si "Turandot" (Giacomo Puccini), "Samson si Dalila" (Camille Saint-Saens) etc. O prezenta deosebita la editia din acest an este corul Operei Nationale Bucuresti - pregatit de maestrul Stelian Olariu - care va interpreta fragmente binecunoscute precum Marsul triumfal din opera "Aida", Corul sclavilor din opera "Nabucco" si Corul soldatilor din "Faust". Orchestra, corul si solistii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Potrivit reprezentantilor institutiei, editia din acest an a manifestarii inseamna si o serie de surprize pentru publicul larg. Astfel, doua ecrane de proiectie vor fi amplasate in fata Operei incepand din 29 august, ele servind ca suport pentru filme de prezentare a Promenadei si a proiectului studiOpera care vor rula in fiecare seara pana la eveniment.

Anul trecut, la spectacol au luat parte aproximativ 5.000 de persoane. Editia din acest an a Promenadei Operei se desfasoara sub semnul proiectului european studiOpera, realizat de Opera Nationala din Bucuresti prin Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess", in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala si SVASTA ICG Romania si desfasurat pe durata a trei ani de zile (noiembrie 2009 - noiembrie 2012).

#Opera Nationala concert aer liber, #Opera Nationala concert Bucuresti , #Stiri Lifestyle