Peste 20 de sortimente, degustate in cadrul primului Masterclass de Vinuri Grecesti

Vineri, 30 Mai 2014, ora 12:18
1524 citiri
Peste 20 de sortimente, degustate in cadrul primului Masterclass de Vinuri Grecesti

Peste 20 de sortimente de vin au putut fi degustate in cadrul Primului Masterclass de Vinuri Grecesti de la Bucuresti, organizat de catre Greka Terra, principalul importator de vinuri grecesti de top si alte delicatese grecesti in Romania si de presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, Avram Laurentiu Achim, se arata intr-un comunicat.

"Inainte de inceperea evenimentului, participantii au avut posibilitatea de a degusta 20 de vinuri grecesti diferite (rosu, rose, alb, retsina), din diferite locuri din Grecia (Macedonia, Tesalia, Attica, Peloponez, Insulele din Marea Egee, Insulele Ionice, Creta), toate beneficiind de recunoastere internationala si de o multime de premii la concursurile internationale de vinuri. Cea mai importanta parte a evenimentului din data de 27 mai a fost o prezentare PowerPoint, realizata de unul dintre cei mai recunoscuti producatori de vinuri din Grecia, Stellios Boutaris. A fost vorba de o prezentare profesionala, despre vinurile grecesti, vita de vie si zonele viticole din Grecia, destinata persoanelor cu cunostinte extinse despre vin", se arata in comunicatul citat.

Potrivit documentului, la eveniment au participat ambasadorul Greciei in Romania, dar si presedintele Camerei de Comert Eleno-Romane.

"La eveniment au fost prezenti, de asemenea, reprezentanti de la cea mai mare revista de vinuri din Romania - Vinul.ro, bloggeri de vin - cum ar fi Vin2.ro, Provin.ro, Oenolog.ro, somelieri - cum ar fi presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania si reprezentanti ai Winetaste.ro , CEO al IWCB (International Wine Contest Bucharest), degustatori privati si, de asemenea, reprezentanti ai pietei vitivinicole, cum ar fi CEO al Vinimondo si Vinibuoni.ro", se mai spune in comunicat.

Primul Masterclass de Vinuri Grecesti s-a incheiat cu o cina, in timpul careia au fost degustate si analizate sapte vinuri diferite (Boutari Moschofilero, Biblia Chora White, Kir-Yianni Akakies, Sigalas Santorini, Tselepos Driopi Reserve, Kir-Yianni Ramnista si Samos Vin Doux).

#sortimente vin, #degustare vin, #vinuri grecesti, #producatori vinuri Grecia , #Stiri Lifestyle