Peste 30.000 oameni au participat la slujba de Inviere in Bucuresti

Duminica, 05 Mai 2013, ora 10:43
1050 citiri
Peste 30.000 oameni au participat la slujba de Inviere in Bucuresti
Sursa foto: Antena 3

Peste 30.000 de oameni au participat, in noaptea de sambata spre duminica, la slujba de Inviere din Capitala, aproape 7.000 dintre acestia venind sa ia Lumina pe Dealul Patriarhiei, de la Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, potrivit estimarilor autoritatilor.

Ca in fiecare an, cei mai multi credinciosi - de la copii de cativa ani la batrani - au mers la slujba de la Catedrala Patriarhala, unde vremea care s-a racit brusc in cursul serii si amenintarea ploii nu i-au impiedicat pe oameni sa mearga la Inviere.

Majoritatea celor prezenti la slujba au mers pentru a lua Lumina

Majoritatea participantilor, iesita din casa strict pentru a lua Lumina, nu a asistat la intreaga slujba, care s-a incheiat in jurul orei 3.00. Astfel, cele mai multe grupuri de credinciosi si-au facut drum inapoi spre casa pe la 1.00-1.30.

In acest context, in cuvantul sau catre credinciosi, PF Daniel a spus ca Lumina Invierii inseamna si "lumina" din fapte. "Sa fim alaturi de cei in suferinta si sa raspandim Lumina in jurul nostru prin fapte bune", spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Cei ramasi sa asiste la intreaga slujba au asteptat ca preotii sa sfinteasca bucatele aduse la biserica, marcand astfel incheierea postului si dand dezlegare "la dulce".

O parte a acestora au si ciocnit la biserica primele oua de Paste din 2013, cu salutul "Hristos a inviat!", "Adevarat a inviat!".

#slujba Inviere Bucuresti, #credinciosi slujba Paste, #slujba Inviere Patriarh Daniel, #lumina Paste Patriarhie , #Stiri Lifestyle