Pictura, transformata in destinatie turistica. Galerie Foto

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 12:07
2032 citiri
Pictura, transformata in destinatie turistica. Galerie Foto

Un sat foarte mic din Burkina Faso este o locatie in care pictura poate fi vazuta la tot pasul. Cladirile, gardurile si chiar mormintele sunt invelite in diverse picturi realizate de localnici.

Satul tribului Kassena se intinde pe o suprafata de aproximativ 1,2 hectare si este compus din numeroase case sau bungalouri construite din pamant.

Peretii exteriori ai tuturor locuintelor din satul african sunt acoperiti cu diverse picturi care infatiseaza figurine geometrice dar si simboluri speciale inventate de tribul Kassena. Locuitorii acestui satuc au si un sistem de coduri special inventat pentru a desemna ierarhia fiecarui locuitor al comunitatii, relateaza Daily Mail.

Locuinta sefului tribului african poate fi cu usurinta gasita, deoarece aceasta este cea mai bogat decorata cladire, fiind de fapt echivalentul palatului regal pentru cei din tribul Kassena.

Cu toate acestea o parte dintre cladiri ar putea sa pacaleasca trecatorii, deoarece nu toate sunt locuite. Anumite bungalouri, desi sunt bogat decorate, servesc acum drept cavouri pentru mortii locuitorilor din tribul Kassena.

Chiar daca unicitatea acestui asezamant este de necontestat, oamenii din tribul african prefera sa isi mentina satul izolat pentru conservarea picturilor, asa ca turistii nu sunt des primiti aici. Pe viitor insa acest lucru s-ar putea schimba, deoarece un nou program turistic ce urmeaza a fi implementat ar putea ajuta la strangerea fondurilor in vederea conservarii acestui sit.

In momentul de fata satul celor din tribul Kassena se afla sub observatia Fundatiei Mondiale pentru Monumente, o insttutie care are ca obiectiv drept protejarea sit-urilor valoroase din punct de vedere arhitectural din toata lumea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sat Africa pereti, #picturi pereti sat Africa, #traditie sat Africa , #Stiri Lifestyle