Portugalia castiga Eurovisionul, Romania incheie pe 7 si Moldova pe podium!

Duminica, 14 Mai 2017, ora 01:35
1115 citiri
Portugalia castiga Eurovisionul, Romania incheie pe 7 si Moldova pe podium!
Foto: Facebook/ Eurovision Romania

Portugalia a castigat concursul Eurovision 2017, iar Romania si Moldova au avut clasari excelente, cu locurile 7 si, respectiv, 3.

Eurovisionul organizat in Ucraina a fost unul aparte, cu o invingatoare in premiera, Portugalia, si cu doua state est-europene pe podium.

Salvador Sobra a fost desemnat invingator atat la votul juriilor nationale, cat si la cel al publicului, astfel ca victoria sa nu poate fi contestata. Ramane insa impresia unei piese slabe, care transmite emotie numai prin prisma povestii triste a interpretului.

"Traim intr-o lume a muzicii fara substanta, a muzicii fast-food, si cred ca asta poate fi o victorie a oamenilor care creeaza o muzica ce inseamna cu adevarat ceva. Muzica inseamna artificii, muzica e sentiment! Sa incercam sa schimbam starea actuala si sa aducem muzica inapoi!", a spus castigatorul.

Salvador Sobral is The WINNER of the #ESC2017!! #POR🇵🇹 #CelebrateDiversity pic.twitter.com/HMLsAhkF4u- Eurovision (@Eurovision) 13 mai 2017

Surpriza placuta a acestei editii este Moldova, piesa "Hey, Mamma!" a celor de la SunStroke Project fiind extrem de apreciata. Aici ar fi de notat si faptul ca juriul din Moldova a acordat 12 puncte Romaniei, iar cel din Romania a notat doar cu 8 Moldova.

Ajungand la Ilinca si Alex, reprezentantii nostri, ei au fost votati bine, chiar foarte bine de public, insa au fost penalizati destul de mult de jurii, semn ca interpretarile, asa cum am remarcat si in transmisia live, au lasat de dorit.

Locul 7 ocupat de tara noastra este insa unul foarte bun, yodelul din Carpati dovedindu-se o alegere inspirata pentru editia din acest a Eurovisionului.

La final, Salvador a urcat pe scena alaturi de sora lui pentru a interpreta din nou piesa aleasa de Europa.

😍 Salvador Sobral sings Amar Pelos Dois - the WINNING song of the #ESC2017!! #POR🇵🇹 #CelebrateDiversity pic.twitter.com/RVTyRrwyCM- Eurovision (@Eurovision) 13 mai 2017

Desfasurarea finalei:

01:35 - Anuntul usor aiuritor al votului public ne aduce invingatoarea, Portugalia. Bulgaria termina pe doi si Moldova pe trei. Liana Stanciu nu gaseste clasamentul si ofera cele mai tari faze din aceasta noapte. "Unde e Romania, unde e Moldova?" Hai, mai, Liana: )

01:33 - Moldova urca pe locul 2.

01:31 - Romania primeste 284 de puncte!

01:28 - Votul publicului este anuntat la gramada. Ii credem pe cuvant ca asa s-a votat.

01:23 - Se incheie votul juriilor nationale. Portugalia si Bulgaria au fost preferate. ...citeste mai departe despre "Portugalia castiga Eurovisionul, Romania incheie pe 7 si Moldova pe podium!" pe Ziare.com

#Romania finala Eurovision, #Ilinca Alex Romania Eurovision, #Romania rezultat Eurovision, #Portugalia castiga Eurovision , #Stiri Lifestyle