Povestea trabucurilor Cohiba

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 14:02
2794 citiri
Povestea trabucurilor Cohiba

Pentru europeni, povestea trabucurilor incepe odata cu intoarcerea lui Cristofor Columb din Lumea Noua, unde echipa lui a descoperit obiceiul bastinasilor, de a mesteca sau fuma tutun.

Trabucurile au inceput sa castige tot mai multa popularitate in randul regilor, presedintilor, cavalerilor si vedetelor mondene.

Productia industriala a celebrelor trabucuri cubaneze a inceput in secolul XIV, iar pentru Cuba planta de tutun a devenit simbol national.

De-a lungul timpului, produsele cubaneze din tutun au ramas cele mai bune din lume datorita calitatii tutunului si a priceperii cu care sunt realizate de catre mesterii torcedori.

Trabucurile Cohiba au devenit cele mai cunoscute trabucuri cubaneze datorita savoarei, fiind si cea mai scumpa marca datorita particularitatii tutunului folosit pe linia de productie a acestora. Primele trabucuri Cohiba au fost manufacturate sub distinctia lui Fidel Castro in anii '60.

La vremea respectiva, Fidel a selectat cei mai buni specialisti in producerea de "habanos". Productia primelor trabucuri Cohiba a inceput in anul 1968, cu trei modele: Lanceros, deosebitele Coronas si tigarile de foi Panatellas. Comercializarea lor a inceput abia in anul 1982, dar a avut un succes imens imediat.

In 1989 sunt introduse modelele din The Classic Branch, care au inclus trabucurile Esplendidos (Churchill), Robustos si Exquisitos.

Anul 1992, aniversarea a 500 de ani de la prima calatorie a lui Cristofor Columb in cuba, a fost marcat prin cinci modele noi, sub gama 1492, fiecarui secol fiindu-i atribuit un model special de trabuc.

Linia a culminat in anul 2000 cand a fost lansat si Cohiba Siglo VI. 2010 a fost poate anul cu cel mai mare success din industrie din istoria recenta: lansarea Behike, bijuteria coroanei Habanos, un trabuc rar si extrem de apreciat.

Numele trabucurilor Cohiba provine de la denumirea data de aborigenii cubanezi tuburilor

pe care le rulau din frunzele de tutun.

Ceea ce face trabucurile Cohiba cu totul si cu totul speciale este tutunul folosit in realizarea lor. Aceste trabucuri nu sunt produse in masa deoarece sunt folosite doar anumite culturi de tutun, limitate ca recolta.

Tutunul este cultivat in plantatiile Vegas Finas, asa cum sunt ele numite in Cuba, cele mai bune din regiunea Vuelta Abajo.

Adaugam la aceasta super selectie un al treilea proces de fermentatie, un pas suplimentar fata de procedeul normal, dar si aditia de frunza Medio Tiempo in cazul Behike, adaugire care este si cauza raritatii acestui trabuc.

#trabuc Cohiba, #istorie Cohiba, #trabuc lux Cohiba , #Stiri Lifestyle