Prima rochie haute-couture realizata din ciocolata

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 16:00
1276 citiri
Prima rochie haute-couture realizata din ciocolata
Foto: (c) ABC.es

Creatoarea de moda britanica Caroline McCall a realizat o rochie atat de frumoasa incat iti vine sa o mananci la propriu, avand in vedere ca este realizata din bucati de ciocolata alba si neagra Lindt, informeaza joi ziarul spaniol ABC.

De la distanta pare o rochie eleganta, dar obisnuita, de culoare maro. Insa, daca te apropii, este imposibil sa rezisti la aroma de ciocolata pe care o emana. Inspirata, potrivit creatoarei sale, dintr-un model al anilor ' 20, rochia este realizata din peste 60 de kilograme de cacao si lapte. Au fost necesare trei luni pentru fabricarea ei, iar McCall a avut nevoie de ajutorul maestrului ciocolatier Stefan Bruderer si de artisti ca Paul Wayne Gregory pentru a-i da forma dorita, transmite Agerpres.

Pentru realizarea sa, McCall a desenat parti ale rochiei care ulterior au fost recreate de Gregory in ciocolata. Rochia va fi prezentata, joi 16 octombrie, cu prilejul festivitatii "Chocolate Show".

Stefan Bruderer a descris rochia drept un lucru spectaculos. "Este o capodopera delicioasa care va provoca cu siguranta senzatie. Inca de la primele schite stiam ca avem ingredientele necesare pentru a crea ceva delicios care combina moda de lux cu gastronomia. A fost o experienta unica sa lucram cu un artist al modei caruia i-am pus la dispozitie experienta noastra pentru a realiza un lucru deosebit", a spus el.

#rochie haute couture ciocolata, #Caroline McCall rochie ciocolata , #Stiri Lifestyle