Printul Charles se afla in tara: Isi viziteaza domeniile din Transilvania

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 09:02
1468 citiri
Printul Charles se afla in tara: Isi viziteaza domeniile din Transilvania

Mostenitorul coroanei britanice a sosit, marti, in Romania. Acesta a aterizat pe Aeroportul International "Transilvania", din Targu Mures, cu un avion privat, fiind preluat de SPP.

Potrivit unor surse locale, Printul Charles a ajuns la Miclosoara in jurul orei 20.00 si a innoptat la resedinta contelui Kalnoky Tibor, iar miercuri, cel mai probabil, va vizita si satul Valea Zalanului, din judetul Covasna, unde el detine mai multe proprietati, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata, potrivit Mediafax.

Printul Charles a petrecut, marti, cateva ore in satul brasovean Viscri, mergand la locuinta pe care o are in localitate si discutand cu un arhitect despre lucrari la aceasta, intrucat intentioneaza sa o extinda.

Mostenitorul coroanei britanice a fost intampinat de sateni si de oficialitatile locale, dupa care a mers la locuinta sa, el plecand din Viscri in jurul orei 18.30.

"A fost intampinat asa cum se cuvine, cum este intampinat de fiecare data. Apoi a dorit sa discute cu arhitectul despre lucrarile la locuinta pentru ca are in vedere extinderea acesteia. A petrecut cateva ore la Viscri, apoi a plecat", a declarat Caroline Fernolend, vicepresedinte al Fundatiei "Mihai Eminescu Trust".

Mostenitorul coroanei britanice este unul dintre sustinatorii padurilor din Transilvania, el aparand in cadrul miniseriei "Wild Carpathia", lansata in octombrie 2011 si difuzata la nivel international pe Travel Channel. Miniseria are trei parti si promoveaza mai multe zone din Romania. Ultima parte a miniseriei documentare "Wild Carpathia", intitulata "Wild Forever", promoveaza mai multe zone din Romania, intre care orasul Cluj-Napoca, Maramuresul, cimitirul de la Sapanta, Bucovina, Muntii Fagaras, Valea Zalanului si satul Saschiz, si include un interviu cu printul Charles al Marii Britanii.

Ea a precizat ca Printul Charles nu va innopta la Viscri, insa nu a mentionat care este urmatoarea destinatie a acestuia.

Printul Charles s-a aflat in Romania si in urma cu un an, cand a mers la domeniul contelui Kalnoky Tibor din localitatea covasneana Miclosoara, la una din proprietatile sale de pe Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, in localitatea mureseana Archita si in localitatea brasoveana Viscri, unde are, de asemenea, o locuinta.

In aceeasi perioada, Printul Charles s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, tot atunci avand o intalnire si cu premierul Victor Ponta.

#Printul Charles Marii Britanii, #resedinta Print Charles Romania , #Stiri Lifestyle