Printul George primeste cadou la botez o pajiste din Romania

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 11:58
4818 citiri
Printul George primeste cadou la botez o pajiste din Romania

Pajistea cu flori pe care George, nepotul printului Charles al Marii Britanii, o va primi in dar la botez din partea contelui Tibor Kalnoky, un prieten din Romania al bunicului sau, s-ar afla in judetul Covasna.

Potrivit autoritatilor locale, contele ar fi cumparat in satul Valea Zalanului, un teren "cu specii de flori foarte rare" cu intentia de a-l darui printului George, scrie Agerpres.

Valea Zalanului e un sat izolat din judetul Covasna, nu departe de Malnas Bai, unde printul Charles al Marii Britanii a cumparat mai multe case vechi, pe care le-a restaurat si unde vine o data pe an.

Ce iubeste Charles la Romania

De mai bine de sapte ani, mostenitorul coroanei Marii Britanii viziteaza Romania. Si-a cumparat in 2006 o casa in satul Viscri din judetul Brasov, si de atunci, in fiecare an, fara gres, vine in Romania.

A promovat turismul in zona astfel incat 10.000 de turisti ajung in satul "regelui" din Brasov sa admire peisajele. Tot printul Charles a "convins" autoritatile sa investeasca in drumurile locale sau sistemul de canalizare. Investitiile facute de autoritatile locale numai in acest an se ridica la 4,1 milioane de lei, adica 919.000 de euro.

Viscri era un sat necunoscut al judetului Brasov pana cand printul Charles a cumparat aici o casa, a inaugurat prima statie de epurare ecologica din tara noastra in 2011, a donat trei masini de pompieri anul trecut si a promovat in repetate randuri frumusetile locului.

Si nu s-a oprit la Viscri. Printul a mai cumparat patru case in satul Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, unde se afla pajistea primita cadou de printul George. Si in aceasta regiune autoritatile spera ca sprijinul venit "pe gratis" din Marea Britanie sa ii ajute la dezvoltarea ecoturismului si a agriculturii traditionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#botez print George, #botez nepot print Charles, #cadou botez print George, #pajiste Romania print George, #cadou Romania print George , #Stiri Lifestyle