Psihologie pentru parinti Copilul si tehnologia: Cand ii iei primul telefon mobil. Cand ii spui "nu" Interviu

Vineri, 28 August 2015, ora 07:49
1331 citiri
Psihologie pentru parinti Copilul si tehnologia: Cand ii iei primul telefon mobil. Cand ii spui "nu" Interviu
Foto: Arhiva personala

A creste un copil devine tot mai dificil pe masura ce parintele detine din ce in ce mai multe informatii, adesea conflictuale. Daca bunicii stiau puterea unui "nu", parintii moderni au aflat din carti si de pe site-uri de parenting ca unui copil nu trebuie sa-i spui "nu".

Lucrurile nu stau insa chiar asa, dupa cum explica pentru Ziare.com psihoterapeutul Alexandra Demian, existand destule situatii in care un parinte trebuie sa se impuna astfel.

Tehnologia si accesul celor mici la ea este inca o tema "la zi", multi parinti contrazicandu-se intre ei daca cel mic ar trebui sau nu sa aiba un telefon mobil si de la ce varsta.

In schimb, taberele la munte sau la mare au ajuns notiuni abstracte pentru multi dintre copiii din ziua de azi. Specialistul a abordat toate aceste teme si multe altele, venind cu sfaturi utile parintilor.

Exista vreo situatie in care i se poate spune copilului "nu" fara argumente?

In educarea si instruirea copilului sunt situatii in care trebuie sa ...citeste mai departe despre "Psihologie pentru parinti Copilul si tehnologia: Cand ii iei primul telefon mobil. Cand ii spui "nu" Interviu" pe Ziare.com

#copii varsta telefon mobil, #relatie parinti copii sfaturi, #copii agresivitate psiholog, #copil nu invata sfaturi, #psihoterapeut Alexandra Demian , #Stiri Lifestyle