Regizorul seriei "Star Wars" investeste 300 de milioane de dolari intr-un muzeu

Joi, 26 Iunie 2014, ora 16:12
1301 citiri
Regizorul seriei "Star Wars" investeste 300 de milioane de dolari intr-un muzeu

Cineastul George Lucas va investi 300 de milioane de dolari intr-un proiect unic pe care prefera sa il realizeze nu la Hollywood, ci la Chicago: un muzeu care sa adaposteasca imensa sa colectie de obiecte legate de film, adunata de-a lungul ultimilor 40 de ani, scrie lepoint.fr.

"Alegerea orasului Chicago este o alegere buna pentru muzeu, dar o decizie dificila pentru mine din cauza ca am puternice radacini personale si profesionale in golful San Francisco", a spus regizorul intr-un comunicat. "Lunga traditie a orasului in materie de arta si arhitectura' l-a facut pe cineast sa il prefere altor orase ca San Francisco si Los Angeles, vizate si ele pentru realizarea muzeului.

'Lucas Museum of Narrative Art', cum se va numi viitorul muzeu, va ilustra tema 'storytelling' cu numeroase obiecte si desene din cele sase episoade ale seriei 'Star Wars', printre care costumul original al lui Dark Vador. Va cuprinde si multe articole din colectia personala a lui Lucas, ca postere de film si ilustratii ale lui Maxfield Parrish si ale pictorului Norman Rockwell. O parte a muzeului va fi consacrata artelor digitale, pentru "a inspira generatiile viitoare".

Se pare ca George Lucas nu avea destul loc pentru colectia ce urmeaza sa fie expusa la ferma lui din California, de 2.500 ha. El va investi 300 de milioane de dolari in muzeul care va costa aproape un miliard. "Pana acum nu s-a construit nimic asemanator", spunea regizorul in luna martie in San Francisco Chronicle. Doua elemente l-au convins pe Lucas sa aleaga Chicago: orasul atrage mult mai multi turisti decat San Francisco (46,37 milioane fata de 16,61 milioane in 2012) si muzeul va fi construit langa Museum Campus, unde se afla, intre altele, un acvariu si un planetariu cu care cineastul vrea sa colaboreze.

"Cu acest nou muzeu apare o ocazie extraordinara pentru Chicago pentru ca vor fi parteneriate cu scoli locale si mari investitii in oras", a spus Rahm Emanuel, primar al orasului Chicago. "George Lucas a revolutionat arta narativa in ultimii 40 de ani si vom fi onorati sa beneficiem de incredibila sa mostenire", a adaugat edilul.

Lucas Museum urmeaza sa isi deschida portile in 2018.

#regizor Star Wars, #muzeu George Lucas Chicago, #investitii George Lucas , #Stiri Lifestyle