Reportaj AFP in Romania: Cobza isi canta ultimele note

Miercuri, 06 August 2014, ora 16:59
1142 citiri
Reportaj AFP in Romania: Cobza isi canta ultimele note

Cobza, un instrument muzical traditional romanesc, care se afla in pericol sa dispara pentru ca exista din ce in ce mai putini trubaduri talentati care sa-l manuiasca, se afla in centrul unui amplu material realizat de jurnalistii AFP.

Acestia au facut o vizita in Romania, unde au stat de vorba cu Vasile Nica, un muzician din satul Baraboi, scrie mysinchew.com.

Nica primeste in curtea sa, in care vietuiesc gaini si curcani, pe oricine vrea sa-l asculte cantand la un instrument unic, care este insa in pericol de a fi uitat - cobza.

Lautarul i-a servit pe jurnalisti cu vin si prajituri, dupa care a inceput sa cante la acest instrument muzical cu coarde ciupite, vechi de 80 de ani.

La cei 73 de ani, Vasile Nica este printre ultimii muzicieni care mai stiu sa cante la cobza. Jurnalistii straini povestesc ca l-au gasit greu, dupa o calatorie lunga pe drumuri pline de gropi.

"Cand am cobza in brate, ma simt fericit, simt ca-mi creste sufletul. Nu mai am nevoie de mancare, nu ...citeste mai departe despre "Reportaj AFP in Romania: Cobza isi canta ultimele note" pe Ziare.com

#cobza reportaj AFP, #cobza instrument muzical AFP , #Stiri Lifestyle